כאשר הדיינר הטבעוני הוקם לפני 7 שנים המודעות לבעלי חיים עוד לא השתלטה על תל אביב, ומסעדה על טהרת הצומח היתה עדיין דבר נדיר. עכשיו כשבכל פינה אפשר למצוא המבורגר מ"בשר חדש", הגיע הזמן שיעברו לפינה חדשה על קינג' ג'ורג' ויכניסו לתפריט כמה מנות חדשות. זה בדיוק מה שהם עשו
לכתבה המלאה
מסעדה טבעונית עם מגוון רחב של מנות, חלקן גם נטולות גלוטן. מדי פעם מתקיימים במקום ערבים מיוחדים בהם מתארחים שפים שונים, וביום שישי מתקיים במקום בראנץ'. טבעוני כמובן.
ראו מסעדה
בית הקפה של עמר אסף ותומר קורדובי נפתח על חורבות "כמה קפה" ומתהדר באג'נדה טבעונית-הוליסטית. המנות - שאינן מוכנות במקום אלא מיוצרות על ידי יצרנים קטנים - מנסות להיצמד לעונתיות ומשתנות לעתים קרובות וכוללות מאפים, כריכים ומתוקים אישיים. AJA מנסה להטמיע ערכי קיימות לא רק באוכל: כלים חד פעמיים שעברו בירושה מכמה בתי קפה נמצאים עדיין בשימוש כדי למנוע בזבוז, בעתיד יירכשו כלים חד פעמיים מתכלים וכלים רב פעמיים לשימוש חוזר ומי שיגיע עם כוס מהבית יזכה להנחה על קפה. במקביל יוצגו בו עבודות של אמנים והבעלים מצהירים כי יפעלו להעסקת אנשים שמתקשים להשתלב במעגל העבודה.
ראו מסעדה
בייקרי בוטיק טבעוני שהוא גם בית קפה על טהרת הצומח. כל המאפים טבעוניים וחלקם גם ללא גלוטן. בתפריט אפשר למצוא בורקס בצק עלים על בסיס קמח כוסמין מלא וחמאה טבעונית במילויים שונים, עוגות שמרים, עוגיות, מיני קישים מלוחים על בסיס קרם קוקוס וטופו ועוד.
ראו מסעדה
מסעדה אסייאתית טבעונית מבית רשת "פריים שף & סושי בר". התפריט מבוסס בעיקר על סושי, ללא דגים או כל מוצר מן החי, בניסיון לשמר את הטעם המסורתי המקורי שלו המסעדה עושה שימוש במגוון רחב של תחליפים מקוריים, מרקמים חדשניים, תערובות ושילובים ייחודיים. בין המנות אפשר למצוא רול טופו צלוי, מלפפון ואבוקדו, במעטפת שבבי טמפורה, מיונז כמהין ובצל קריספי או רול פטריות מלך היער, אבוקדו וטופו בטמפורה, במעטפת שקדים ומיונז. לצד הסושי גם מנות פוקי, ווק, באנים ועוד - כולן ע"ב חומרי גלם מהצומח בלבד.
ראו מסעדה
מסעדה טבעונית עם אוכל דרוזי-גלילי שבה מבשל שף אסי דלק (אום כל תום לשעבר) עם תפריט שכולל סלטים, מנות מהטאבון וגרסאות טבעוניות לתבשילים ערבים קלאסיים.
ראו מסעדה
מסעדה במראה מעט מרושל, שמזכיר את הודו, ומכינים פה אוכל צמחוני וטבעוני, למשל מרק שעועית, מגש טאלי או עלי גפן בתנור. לפעמים נערכים פה אירועים קהילתיים סוערים והופעות סוחפות.
ראו מסעדה
קלמרי טבעוני וטמפה על הפלנצ'ה, המוני קוקטיילים, צמחייה טבעית שופעת ודי ג'יי שמנגן ברקע. 416 נפתחה כדי להציע מקום עם חדוות בילוי בהשראה אמריקאית לאנשים שרוצים את זה בגרסה טבעונית, והם אכן צברו לעצמם קהל לקוחות מגובש.
ראו מסעדה
מרבית התפריט לאורך ההיסטוריה הקולינרית של אתיופיה כלל בעיקר רכיבים מהצומח, וטנאת מתמסרת למסורת. מזמינים פה אינג'ירה מצוינת - אישית או זוגית - ועליה כתמי צבע של תבשילי קטניות בתערובות תבלינים קלאסיות. טיפ שלנו: נסו את המנה הייחודית לטנאת עם פטריות החורש ותספגו מכת אוממי מהסוג הקשוח החביב עליכם
ראו מסעדה
צ'יקו כהן (שהוא אח של השף שרון כהן משילה התל אביבית) חיפש בכלל מקום לפתוח בו אטליז, אבל כשראה שהמקום הצמוד לבלו באס פנוי החליט ללכת על בורקס. הוא מוכר כאן בורקסים מבצק פילו בעבודת יד, שאותם הוא פותח עם טחינה וממלא במנגולד וגבינה, חצילים ובצל או תפוחי אדמה.
ראו מסעדה
הפיצרייה הכי מדוברת בעיר בחמש השנים האחרונות, אולי בגלל המיקום לצד מועדון לבונטין 7, אולי בגלל הקהל הטבעוני שגואה בה ואולי סתם בגלל שאנשי המקום פיצחו את השיטה בעזרת גבינת קשיו טבעונית מצוינת ופיצה טובה. אגב, הפפרוני על הפיצה הוא גם טבעוני.
ראו מסעדה
ג'ון אמוטני הגיעה לארץ לפני כ־20 שנה והחליטה לגור פה, אחרי שלמדה ביפן הכנת טופו בשיטות מסורתיות. כשהגיעה לישראל היא הקימה את מפעל שיזן טופו ובמקביל חלמה לפתוח מסעדה קטנה. היא שכרה מקום קטן ויצאה לדרך – בהתחלה עם מנה אחת משתנה, וכשהקהל החל להגיע, בדרך פלא וללא כל יחסי ציבור או פרסום, נכתב גם תפריט שכולל מנות נודלס, ירקות בטמפורה, סלטים, מרקים, סושי ו"שניצל", כולן עם טופו טרי בצורות בישול שונות. אפשר לקנות את הטופו הטרי במשקל, ויש גם מיונז טבעוני שג'ון מייצרת בעצמה.
ראו מסעדה
כאן מגישים אוכל הודי אמיתי, בסגנון הדאבות של דרום הודו. האוכל עתיר בתבלינים שונים, ירקות טריים ממיטב המגדלים המקומיים ואווירה הודית עליזה מגובה בעיצוב צבעוני. גולת הכותרת בתפריט היא קרפ המסאלה דוסה.
ראו מסעדה
המסעדה האורגנית-צמחונית שפעלה במשך עשור בלב משק חקלאי במושב ירקונה העתיקה את מקומה לקצה נווה צדק לפני מספר שנים. מרבית המנות בתפריט נותרו ללא שינוי, ואף נוספו מספר מנות מתוחכמות יותר כאדפטציה לעיר הגדולה. פוקצ'ות לוהטות בוקעות מתנור חשמלי מתוגבר בלבני שמוט לצד שלל מנות בריאות נוספות והמון סוגי סופר פוד.
ראו מסעדה
המסעדנים מיקי סלע ומאיה אלוני (הבעלים של אלגריה) יצרו בר של דוסה, שהיא קרפ הודי ללא גלוטן. השפית חן ויינשטיין מכינה שני סוגי דוסה עשויים מבלילה של קמח אורז ומש שחור, תוססים ואז נאפים על מחבת בסיוע מעט שמן קוקוס וצ'אטני ברמת חריפות משתנה אליהם משתדכים מבחר מילויים.
ראו מסעדה