מנה חמה

להתכרבל אתן: 9 מנות מהמטבח העיראקי

מרקי שעועית וקובה, סמבוסק חומוס, תבשיל סלונה ועוד מתכונים עיראקיים שיעשו חם בנשמה
קובה במיה צמחונית. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
קובה במיה צמחונית. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
ינואר 2019

במזג אוויר סוער המטבח העיראקי תמיד מספק נחמה: אפשר להכין מרק קובה רותח עתיר הפתעות בכל ביס (גם בגרסה טבעונית) כיסוני סמבוסק מנחמים במלית חומוס או תבשיל סלונה עם דגים והמון רוטב (אל תשכחו את החלה ליד). המתכונים הללו אמנם דורשים מכם מאמץ אבל התוצאה הסופית מתגמלת וטעימה מאד.

תבית | אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
תבית | אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

תבית

מכל קדרות השבת התבית העיראקי הוא המעניין ביותר: עוף ממולא באורז מתובל בעגבניות וקבור באותו אורז ממש. לפעמים מוסיפים למלית גם חלקי פנים של עוף למתכון המלא