מטבח יהודי

קוגל

קרמל עדין ואפייה ממושכת בחום נמוך הם סוד הקסם של הקוגל (או קיגל), מאפה האטריות היהודי של שבת
מתכון

מתכון

קוגל ירושלמי

views 114,933
ינואר 2020

מתוק או פיקנטי, ירושלמי או מזרח אירופי, עם צימוקים, שזיפים, עוף או בשר. כל הדרכים להכין את מאפה האטריות הנהדר – קוגל, או קיגל – שהפך לקלאסיקה יהודית של שבת.

קיגל תפוחים וצימוקים של מאפיית טלר.צילום: שני בריל
קיגל תפוחים וצימוקים של מאפיית טלר.צילום: שני בריל

הקיגל חוזר בפופ-אפ חורפי

אחד מהמאכלים היהודיים-אשכנזיים האהובים ביותר עושה קאמבק עם פופ-אפ ראשון מסוגו בנמל תל אביב. מה יש במאפה האטריות של שבת שהופך אותו לאהוב כל כך, ואיך תכינו בבית קיגל מושלם? לכתבה המלאה
קיגל אריקאי של אורלי פלא־ברונשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניה ויינר)
קיגל אריקאי של אורלי פלא־ברונשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניה ויינר)

קיגל אמריקאי מתוק עם תפוחים ואגוזים

לא להתבלבל עם הקיגל הירושלמי המפולפל: בדלי’ז הניו יורקיים מעדיפים את הגרסה המתוקה עם מייפל, תפוחי עץ, אגוזים וחמוציות למתכון המלא