מתכון

אש א־רשתה – מרק קטניות, עשבים, שורשים ואטריות

מרק הדגל של המטבח הפרסי, שמכיל את כל הטוב שיש לחורף להציע

75,989 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2021
אש א־רשתה – מרק קטניות, עשבים, שורשים ואטריות של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר
אש א־רשתה – מרק קטניות, עשבים, שורשים ואטריות של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר

זהו מאכל עם מומנטום – מכינים אותו רק כשיורד גשם; טפטוף קל לא נחשב, רק מבול רציני. זהו תבשיל המחביא את כל הטוב שיש לחורף להציע: ירקות שורש, עלים ירוקים וקטניות, ומעל לכל הטוב הזה – אטריות בעבודת יד ובצל מטוגן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצל המטוגן

לאטריות

אופן ההכנה

1

מסננים שעועית ועדשים ממי ההשריה. מרתיחים מים בשני סירים, לסיר אחד מוסיפים שעועית ולשני – עדשים. כשהמים רותחים מסירים מהאש ומסננים את הקטניות.

2

ממלאים סיר גדול במים עד חצי הגובה, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הקטניות המבושלות, לפת, קולורבי וכרוב. מבשלים לריכוך השעועית. מוסיפים את יתר החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה.

מכינים את הבצל המטוגן

3

מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים בצל ותבלינים ומטגנים תוך ערבוב עד שהבצל מזהיב.

מכינים את האטריות

4

לשים את כל המרכיבים לבצק רך. מרדדים על משטח מקומח לעובי 3 מ”מ. מניחים לשעה מנוחה. חותכים לאטריות ברוחב חצי ס”מ בעזרת סכין חדה, מותחים את האטריות בעדינות, מעבירים לסיר המרק ומבשלים 3-2 דקות (מומלץ לבשל סמוך להגשה). מוציאים אטריות בעזרת כף מחוררת לצלחות הגשה עמוקות, יוצקים מעליהן מרק ומעטרים בבצל מטוגן.