לתבנית אינגליש קייק גדולה או ל2 קטנות
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקישוט
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית אינגליש קייק ומרפדים בנייר אפייה.
2
מקציפים סוכר וביצים במיקסר לתערובת תפוחה ובהירה כ-5 דקות על מהירות גבוהה. מוסיפים חמאה, תמצית וניל, מלח ואבקת אפיה ומעבדים כדקה לפיזור אחיד.
3
מוסיפים שקדים טחונים וקוקוס ומערבבים בכף עץ עד שהם נטמעים בתערובת.
4
מניחים שוקולד בקערה וממיסים במיקרוגל בכמה פולסים, או מעל בן מרי. מוסיפים לשוקולד 1/3 מתערובת הביצים והשקדים ומערבבים בעדינות.
5
יוצקים את שני השליש הנותרים של תערובת הביתים והשקדים ומעליה יוצקים את תערובת השוקולד. בעזרת מזלג או סכין יוצרים פסים לאורך הבלילה שבתבנית (לקבלת דפוס שיש). מפזרים מעל שקדים פרוסים ואופים 1/2 שעה או עד שפני העוגה שחומים ויבשים וקיסם שמוחדר למרכז העוגה מגיח ממנה יבש. מצננים, מפדרים באבקת סוכר ומפזרים מעל שקדים פרוסים.