300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

פול מוקפץ עם אטריות אורז - על השולחן
חיפוש מתקדם

פול מוקפץ עם אטריות אורז

מתכון לפול מוקפץ עם אטריות אורז
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

לקראת פסח הוא שוטף את השווקים בתרמיליו הבוהקים, תיבול אסיאתי ושלל ירוקים מוסיפים טעמים לאטריות האורז הניטרליות.

חומרים

לרוטב:
להקפצה:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הפול והאטריות: מבשלים את תרמילי הפול במי מלח רותחים 10-5 דקות עד שמתרככים אך עדיין נותרים נגיסים (מוציאים תרמיל אחד מהמים ובודקים). מצננים וקולפים את הקליפה החיצונית וגם את השקופה הפנימית.
  2. משרים אטריות במים פושרים למשך 30 דקות עד לריכוך. מסננים ומעבירים לקערה.
  3. מכינים את הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב בקערה.
  4. מקפיצים ומכינים את המנה: מחממים שמן בווק או במחבת גדולה ועמוקה על להבה גבוהה. מוסיפים סלרי, בצל ירוק, גזר, פול ופלפל חריף ומקפיצים 4-3 דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
  5. יוצקים את הרוטב על הירקות, מוסיפים את האטריות, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  6. מעבירים לצלחות הגשה, מוסיפים מלפפונים, כוסברה ושומשום ומגישים.

חוכמת מטבח
קחו תרמיל
טיפול מקדים אם התרמילים צעירים, בהירים ודקים – אפשר לאכול אותם. תחילה חשוב לשטוף אותם היטב ולחתוך למקטעים בין הפולים לפני הבישול. אם התרמילים עבים וכהים, מבשלים אותם, קולפים ומשתמשים רק בפולים. המהדרין יקלפו גם את הקליפה השקופה-לבנבנה בלחיצה עדינה.
עושים חשבון אחרי ניקוי התרמילים והסרתם יישאר בידיכם כ-1/3 המשקל ההתחלתי של הפול. מבשלים 10-5 דקות בשפע מי מלח רותחים. ככל שהפול ישן יותר וגדול יותר כך זמן הבישול שלו יהיה ארוך יותר.
קולפים הכי נוח לקלוף אחרי הבישול. כדאי לעבוד עם כפפות, כדי שהידיים לא ישחירו.
מקפיאים מכניסים את הפולים הקלופים והמבושלים לשקית אטומה ומקפיאים עד שנה. לפני השימוש מרתיחים סיר מלא מים. מכניסים את הפולים הקפואים ומבשלים 3-2 דקות. המהדרין מעבירים למי קרח להפסקת הבישול ושמירה על הגוון הירוק העז. חשוב במיוחד בהכנת סלט.