חיפוש מתקדם

אנטרקוט על העצם ברוטב ברביקיו ביתי

מתכון לאנטרקוט על העצם ברוטב ברביקיו ביתי
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אם תשאלו בוקר מטקסס, הוא יספר לכם שברביקיו כהלכתו צריך להיות מעושן; ואילו חוואי מקנטאקי יתעקש שזה לא ברביקיו אם אלכוהול לא מעורב בהכנה. ברחבי ארה”ב קיימות תרבויות ברביקיו שונות, כשהמשותף לכולן הוא נתחי בשר עסיסיים, טעמים מתוקים-חריפים, צבעים אדומים-חומים ועשן שנושא ריח צלוי שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו. מתן אברהמס מספק לנו מתכון לרוטב ברביקיו משובח ורב- שימושים.

חומרים

לרוטב:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הרוטב: מחממים היטב שמן במחבת, מוסיפים בצל ושום ומטגנים 5-3 דקות על להבה בינונית-גבוהה עד הזהבה.
  2. מוסיפים את יתר החומרים מלבד קטשופ ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את הקטשופ ומביאים לרתיחה בשנית. מסננים ומצננים.
  4. צולים: מחממים מחבת פסים או גריל פחמים ומניחים את הסטייקים.
  5. בכל 2 דקות הופכים את הסטייקים ומברישים אותם מכל הצדדים ברוטב. צולים עד מידת העשייה הרצויה ומגישים מיד.
  6. את הרוטב ניתן לשמור בכלי סגור בקירור עד חודשיים.

שימושים:

  • מטבל לנאצ’וס, צ’יפס ושאר המטוגנים.
  • משרים נתחי פרגיות או חזה עוף (כ-5 כפות לכל 300 גרם בשר)
  • מעשירים תבשילי בשר: מוסיפים כף- שתיים לאחר צריבת הבשר, מערבבים כדקה ומוסיפים את הנוזלים.
  • מתבלים תערובת לקציצות והמבורגרים (כ-5 כפות ל-1/2 ק”ג בשר).