חיפוש מתקדם

גאלט תפוחים עם ריבת משמש ומרציפן

מתכון לגאלט תפוחים עם ריבת משמש ומרציפן
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כל כך כיף להכין גאלט – לא צריך תבנית טארט ולא צריך לאפות את הקלתית מראש. פשוט מרדדים יריעת בצק, ממלאים ומקפלים את השוליים באופן חופשי. את גאלט התפוחים שלי פינקתי בתוספת של ריבת משמש ומרציפן – הפתעה של חמוץ ומתוק בכל ביס.

חומרים

למלית תפוחים:
לבצק:
להברשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את המלית: ממיסים חמאה במחבת גדולה. מוסיפים תפוחים, מפזרים סוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ-6-5 דקות עד שהנוזלים במחבת מסמיכים ועוטפים את התפוחים. התפוחים אמורים להתרכך מעט אך להישאר יציבים. מצננים לטמפ' החדר. אם יש הרבה נוזלים, מסננים אותם.
  2. מכינים את הבצק, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. שמים קמח, סוכר וחמאה בקערת מעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים מים ומעבדים בפולסים רק עד לקבלת בצק.
  4. פורשים נייר אפייה על משטח עבודה ומקמחים אותו קלות. מרדדים עליו את הבצק לעיגול בעובי כ-1/2 ס"מ ובקוטר 30 ס"מ בערך. מורחים על הבצק ריבת משמש ומשאירים שוליים של 7-6 ס"מ ללא ריבה. מפזרים קוביות מרציפן על הריבה ומסדרים את פלחי התפוחים. מקפלים את שולי הבצק פנימה כך שהם מכסים חלק מהמלית.
  5. מעבירים את נייר האפייה עם הגאלט לתבנית. מורחים את שולי הבצק המקופלים בחלב או במים ומפזרים סוכר.
  6. אופים כ-40 דקות עד שהבצק מזהיב מאוד. מצננים ומגישים בטמפ' החדר. טעים במיוחד לצד גלידת וניל.
  7. הגאלט נשמר עד יומיים במקרר. מחממים בתנור חם כמה דקות לפני ההגשה.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק פריך מתוק של מעדנות.

פריך מתוק

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *