חיפוש מתקדם

דסקיות פריכות עם גבינת עיזים, בצל ואגוזי לוז

מתכון לדסקיות פריכות עם גבינת עיזים, בצל ואגוזי לוז
צילום: דניה ויינר

גם אופים ותיקים וגם כאלה שאין להם מושג ירוק מוזמנים לחגיגת אפייה, שמתחילה בבצק-קפוא-מוכן ומסתיימת בשורת מאפים מגרים שיוצאים מהתנור

אני אוהבת לעשות קניות (של אוכל, כמובן). זאת עובדה. ואם אפשר, בחנויות שוות, אבל גם בסופר הסטנדרטי אני מאוד נהנית. אני חוקרת כל מדף, מסתכלת גם על דברים שאני לא צריכה ושממש לא חסרים בבית. בולעת את המעברים עם העיניים שלי. ממלמלת ביני לבין עצמי, למה לא מפתחים תפוחי עץ מקורמלים לטארט טאטן זריז, קצף ביצים חצי אפוי לזילוף מרנגים בכל צורה שמתחשק ועוד כל מיני דברים. לאחרונה מישהו שמע לרחשי ליבי — במקפיא המאפים מצאתי בצק פריך מרודד, בצק שמרים ועוד כל מיני בצקים, שמקצרים לנו את הדרך למאפה הריחני והנשגב. כי אחרי הכל, בתום יום עבודה, גם למי שאוהבים כמוני את המטבח לא מתחשק להוציא את המיקסר, ללוש ולרדד. אבל כשיש בצק מוכן, הדרך מתקצרת ואין הרבה לכלוך. נשאר רק החלק הכיפי, היצירתי: למלא, לסדר על תבנית ולאפות. וכמובן להגיב בנונשלנטיות על המחמאות: “הכנתי בשתי דקות”.

ואם כבר קיצורי דרך, זה הזמן והמקום לספר לכם על תרגיל מספר 2 באפייה סופר-קלה: ניגשים למוכרת בדוכן המאפים ומבקשים באגט לא אפוי או כיכר לחם באותו מצב צבירה. אם המוכרת חדשה, היא תתבלבל קצת ובכל זאת תיתן בשמחה, כי אתם תשלמו מחיר מלא על מוצר (אף על פי שהוא לא אפוי). תוכלו לעשות איתו כל מה שמתחשק לכם — למלא, לשנות את הצורה ואפילו להתפיח שוב אחרי המילוי. מוכנים? הפעם מוזמנים להרפתקה גם מי שאין להם מושג באפייה. הגיע הזמן להפגין כישורי פטיסרי.

בצק פריך הוא בסיס נהדר לעוגיות נפלאות ולא רק מתוקות.

חומרים

לזילוף:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מניחים את הבצק על משטח עבודה, קורצים ממנו עיגולים בקוטר 12 ס"מ בעזרת קורצן ומניחים אותם על ניר אפייה.
  3. אופים כ-12 דקות עד להזהבה. מצננים.
  4. מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל כ-8 דקות עד להזהבה. עד כאן אפשר להכין מראש.
  5. לפני ההגשה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מניחים על כל דסקית כף בצל מטוגן, ועליו פרוסה או שתיים של גבינת פרומעז. אופים 3-2 דקות לחימום הגבינה.
  7. מפזרים אגוזי לוז ומעט רוקט, מזלפים על הכל שמן זית, מפזרים פלפל גרוס ומלח גס ומגישים.