חיפוש מתקדם

חיתוכיות טופי ואגוזי פקאן

מתכון לחיתוכיות טופי ואגוזי פקאן
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

חיתוכיות נפלאות הנאפות בשני שלבים: קודם שכבת בצק פריך ואחר כך הכל יחדיו. תוספת קליפת לימון מקפיצה את טעמי האגוזים והטופי ונותנת רעננות.

חומרים

חומרים לבסיס:
למלית:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבסיס: שמים חמאה ואבקת סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית כ-2 דקות לתערובת אחידה. מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומורידים את החמאה מדפנות הקערה בעזרת מרית. מוסיפים חלמון, מלח ותמצית וניל ומערבלים עד שהם נטמעים בתערובת. מוסיפים קמח ומערבלים רק עד לקבלת בצק רך.
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.
  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20×30 ס”מ ועובי 1/2 ס”מ ומניחים אותו בתבנית. דוקרים את הבצק במזלג כדי שלא יתפח במהלך האפייה.
  5. אופים 12-10 דקות עד להזהבה קלה, מוציאים מהתנור ומצננים. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
  6. מכינים את המלית: מביאים לרתיחה בסיר את כל החומרים למעט הפקאנים ומערבבים מדי פעם. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות לאחר הרתיחה עד שהתערובת מסמיכה מעט (טובלים כף עץ בתוך התערובת ורואים שהתערובת מכסה אותו בצורה אחידה). מסירים מהכיריים, מוסיפים אגוזי פקאן ומערבבים עד שהם עטופים בתערובת הסוכר.
  7. יוצקים את התערובת על הבצק האפוי ומיישרים בעזרת מרית.
  8. אופים וחותכים: אופים 18-15 דקות עד שתערובת הטופי מבעבעת. מצננים כ-3 שעות לפני החיתוך.
  9. מחלצים מהתבנית בעזרת נייר האפייה וחותכים לריבועים בסכין משונן.
  10. שומרים בכלי אטום במקרר עד 10 ימים. מביאים לטמפ’ החדר לפני ההגשה.

גיוון: מחליפים את אגוזי הפקאן במיקס של אגוזים באותו משקל (שקדים, קשיו, אגוזי לוז ועוד)

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק פריך מתוק של מעדנות.

פריך מתוק

 

 

1 בפברואר 2017
תגובות

תגובות (2)

  • רבקה 19 בפברואר 2017 12:41 השב

    בס”ד
    האם אפשר לשים שמן במקום חמאה נכון יותר טעים אבל לא פרווה
    תודה רבה
    המתכון נקרא טוב וטעים מקווה שאצליח.

    • לי גיל - על השולחן 20 בפברואר 2017 9:55 השב

      הי רבקה, עדיף לנסות להחליף את החמאה ב-80 גרם שמן קוקוס

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *