300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

חצ'פורי פחלובאני - על השולחן
חיפוש מתקדם

חצ’פורי פחלובאני

מתכון לחצ’פורי פחלובאני
צילום: דניאל לילה | סגנון: תמי סגל
מתכון לחצ’פורי פחלובאני
צילום: דניאל לילה | סגנון: תמי סגל

בשביל רוב הישראלים חצ’פורי הוא סירת בצק, שבבטנה מלית גבינה וביצה רוטטת, אבל מי שמסתובב בגיאורגיה יגלה שלא מעט מאפים נקראים כך. יש חצ’פורי שנראים כמו כיסנים ואחרים שדומים לפוקאצ’ות, לכופתאות ואפילו ללזניה. בנוסף לחצ’פורי יש בגיאורגיה עשרות מאפים המדגימים את הזוגיות המופלאה שבין בצק לגבינה. אירמה קזר, מומחית למטבח הגיאורגי ובעלת חברת הנסיעות “גורי טרוול”, המתמחה בטיולים לגיאורגיה, פותחת צוהר לעולם מופלא של מאפים, שרק מהם אפשר להרים שולחן שבועות לתפארת.

תכירו את החצ’פורי פּחְלוֹבָאני: המאפה הזה עוד יככב במטבח שלכם – הוא עשוי מבצק שמרים פשוט ועדין, צורתו עגולה וממלאים אותו בתערובת של תרד, גבינות ובצל מטוגן. החצ’פורי הזה פחות מוכר ברחבי גיאורגיה ומקורו בצפון הקווקז. בחבל קוטאיסי שבמערב גיאורגיה נוהגים להוסיף פרוסות של גבינת סולוגוני על המאפה זמן קצת לפני סיום האפייה, לאקסטרה פריכות והשחמה.

חומרים

לבצק:
  • ‏1 ק"ג קמח
  • ‏1 שקית (50 גרם) שמרית
  • ‏1 כפית מלח
  • ‏1 כפית סוכר
  • ‏2 ביצים
  • ‏120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
  • כ-560 מ"ל (⅓2 כוסות) חלב
למלית:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: מנפים קמח לקערת מיקסר ומערבבים עם שמרים, מלח וסוכר. מוסיפים ביצים, שמן וחלב ולשים עם וו לישה כ-8 דקות עד לקבלת בצק חלק ודביק. אם צריך, מוסיפים עד 2 כפות חלב. מכסים את הקערה בשקית ניילון או במגבת לחה ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.
  2. מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל 5 דקות עד הזהבה. מוסיפים תרד ומקפיצים 2 דקות עד שהעלים מאבדים מנפחם. מתבלים במלח ופלפל ומצננים. מוסיפים גבינות, מערבבים ומתקנים תיבול.
  3. מרכיבים ואופים: מחלקים את המלית ל-5 חלקים.
  4. מוציאים את האוויר מהבצק שתפח, לשים קלות על משטח מקומח ומחלקים ל-5 כדורים. מרדדים כל כדור במערוך לעיגול בקוטר 15 ס"מ ומניחים במרכזו חלק אחד מהמלית. מרימים את קצות העיגול למרכז לקבלת צורה של שק ומהדקים לסגירה. מכסים בשקית ונותנים לבצק לנוח 10 דקות. חוזרים על הפעולה עם יתר כדורי הבצק.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  6. הופכים את המאפים עם התפר למטה ומרדדים בעדינות עד לקבלת מאפים עגולים ושטוחים בעובי ½1 ס"מ וקוטר 30-25 ס"מ.
  7. מניחים את המאפים בתבניות (בתבנית אחת ייכנס רק מאפה אחד) ומברישים בביצה טרופה עם חלב.
  8. אופים כ-25 דקות עד להזהבה, מוציאים ומכניסים את 2 המאפים הבאים.

אם רוצים להקפיא, מפחיתים 7 דקות מזמן האפייה ואופים רק עד שהמאפה בצבע זהוב עדין. לפני ההגשה מחממים (ומשלימים את האפייה) 10 דקות ב-180 מעלות.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק שמרים עלים של מעדנות.

שמרים עלים

22 ביוני 2016
תגובות

תגובות (2)

  • יהודית 25 ביולי 2016 10:43 השב

    איזו גבינה יכולה להחליף את הגבינה הגיאורגית/עירקית? או לחילופין, איפה ניתן להשיג אותן בתל אביב? (כשר?)
    תודה

    • ליאת על השולחן 26 ביולי 2016 9:42 השב

      היי יהודית,
      אפשר למצוא במעדניות, את מוזמנת לבדוק במעדניית יום טוב בשוק לוינסקי (כשר).

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים