חיפוש מתקדם

טארט ריקוטה ואגסים בשני צבעים

מתכון לטארט ריקוטה ואגסים בשני צבעים
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

עוגה בהשראת טארט אגסים עם קרם שקדים של מרתה סטיוארט. את קרם השקדים מחליף קרם ריקוטה, ואילו השקדים עברו לקלתית. רוצים לזרז תהליכים? השתמשו באגסים משומרים בסירופ במקום לבשל אגסים ביין, ובבצק עלים – במקום בצק פריך.

חומרים

לאגסים ביין:
לאגסים בסירופ:
למלית ריקוטה:

אופן ההכנה

1. מכינים את הקלתית: מערבלים חמאה, אבקת סוכר ומלח במיקסר עם וו גיטרה לקרם בהיר. מוסיפים ביצים בהדרגה עד שנטמעות בקרם. מוסיפים קמח ושקדים ומערבלים רק עד לקבלת מרקם אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים. 2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעובי כ-4 מ”מ ומשטחים בתבניות. מעבירים למקרר לשעתיים נוספות. 3. מחממים תנור ל-180 מעלות. 4. אופים את הקלתית אפייה ראשונית כ-12-10 דקות ללא הזהבה ומצננים לטמפ’ החדר. משאירים את התנור דולק. 5. מבשלים אגסים ביין: שמים בסיר את כל החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות ברתיחה עדינה מכוסה למחצה (או פשוט מניחים משקולת קטנה על האגסים בתוך הסיר, כך שיהיו שקועים לגמרי בנוזלי הבישול). מסננים ומצננים לטמפ’ החדר. 6. חוצים כל אגס לאורכו (לגובה), מרוקנים את הליבה ומסירים את הקצוות הלא-אכילים. פורסים את האגס לאורכו לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ בלי לנתק את הפרוסות מהקודקוד לקבלת צורה של מניפה. מצננים. 7. מבשלים אגסים בסירופ: מבשלים את כל החומרים כמו בשלב הקודם ופורסים לצורת מניפה. 8. מכינים את המלית: שמים את כל חומרי המלית במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים למרקם חלק. 9. מרכיבים את הטארט: מורחים את המלית על הקלתיות ומסדרים מעל את חצאי האגסים לסירוגין (בסירופ וביין אדום) לקבלת שני צבעים. 10. אופים 15 דקות עד שהקרם מתייצב. מצננים לטמפ’ החדר ומעבירים למקרר ל-3 שעות להתייצבות. שומרים יומיים-שלושה במקרר. 11. לפני ההגשה: מביאים את הטארט לטמפ’ החדר.

גיוון: במקום מקל קינמון אפשר לתבל במסמר ציפורן או סרט מקליפת תפוז.

24 בינואר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *