חיפוש מתקדם

טריקולד אמרטי

מתכון לטריקולד אמרטי
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

עוגת הטריקולד המהוקצעת מקבלת מראה חדש, מרושל ונינוח. את מקום המוסים המורכבים תופסים קרמים פשוטים להכנה, וביניהם עוגיות אמרטי איטלקיות, אווריריות ומבושמות בשקדים. מגישים למרכז השולחן עם ערימת כפיות ומשאירים את הנימוס בצד.

חומרים

למוס שוקולד מריר:
למוס שוקולד לבן:
למוס שוקולד חלב:
לקישוט:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  2. מכינים עוגיות אמרטי: מערבבים בקערה אבקת שקדים עם 200 גרם (12/3 כוסות) אבקת סוכר.
  3. מקציפים חלבונים עם תמצית שקדים ויתרת אבקת הסוכר במהירות בינונית-גבוהה 8-7 דקות עד לקבלת קצף לבן, מבריק ויציב. מקפלים לתוך הקצף אמרטו ואת תערובת הסוכר והשקדים.
  4. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר עגול חלק בקוטר ½1 ס"מ ומזלפים לתבניות עיגולים בקוטר 3 ס"מ ובמרווחים של 3 ס"מ. מפדרים את העוגיות באבקת סוכר.
  5. אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות יציבות וזהובות ומצננים.
  6. מכינים שלושה מוסים: למוס שוקולד מריר מביאים כוס שמנת מתוקה לסף רתיחה בסיר קטן. יוצקים על השוקולד המריר, משהים 3-2 דקות וטורפים לתערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, ועדיף למשך לילה.
  7. מקציפים במהירות בינונית את הגנאש הקר יחד עם מסקרפונה ויתרת השמנת עד לקבלת קרם יציב. באותה שיטה מכינים מוס שוקולד לבן ומוס שוקולד חלב למעט שינוי קטן: את השמנת החמה יוצקים על השוקולד ומחית הנוגט.
  8. מרכיבים את העוגה: מסדרים 12 עוגיות בצלחת הגשה ומורחים עליהן קרם שוקולד מריר. מסדרים שכבה נוספת של עוגיות ומורחים עליהן קרם שוקולד חלב. מסדרים שכבה שלישית ומכסים בקרם שוקולד לבן.
  9. מקררים שעתיים-שלוש, מקשטים בשבבי שוקולד חלב/מריר ומגישים.

המזווה המקוון של Kamila
פרלינה, גי’אנדויה, נפאז’, ברס, פאייטה… מזווה המתוקים של חובבי האפייה מלא בחומרי גלם עם ריחות מתוקים ושמות אקזוטיים, שדי בהם כדי למלא את הפה בריר. אם עד עכשיו הדרך לאותה ארץ פלאות של וניל, שוקולד ודובדבנים היתה כרוכה בכיתות רגליים בין חנויות ייעודיות, הרי היום היא קצרה מתמיד ועוברת דרך מקום אחד: החנות המקוונת של “קמילה”.
“קמילה” היא מותג מבית אלמנדוס, יבואן חומרי גלם לשוק הסיטונאי המתמחה בענף הקונדיטוריה והשוקולד. היא נועדה לתת מענה ללקוחות פרטיים המעוניינים ליהנות גם הם מאותם מוצרים איכותיים – מוצרי שוקולד של “לובקה” ו”נטרה”, מרציפן של “לובקה”, שוקולדים ללא סוכר, מחיות, מליות, שקדים, אגוזים ועוד – בכמויות ביתיות, בטריות מרבית ובמחיר הוגן!

30 במרץ 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *