חיפוש מתקדם

כנאפה גבינת עיזים בסירופ גרניום

סירופ מתוק עם ארומות לימוניות חזקות נספג בכנאפה שממולאת בגבינה פיקנטית. הניגוד העדין הזה בין מתוק למלוח יוצר משחק נעים בפה. אם אתם אוהבים טעמים חזקים ועמוקים יותר, הוסיפו למלית 30 גרם קממבר. כמות סירופ הגרניום גדולה ממה שנחוץ למנה. את מה שנשאר אפשר לשמור, לחמם ולהשקות עוד סיבוב של כנאפה.

כדי להמשיך את משחק הטעמים בפה בין מתוק למלוח, לוו את המנה בבירת לף רובי. היא עשירה בטעמי פירות מתקתקים עם מרירות מעודנת. לכן היא תתאים מאוד למנת קינוח עוצמתית כמו הכנאפה ואף תרענן את הטעמים.

חומרים

לסירופ גרניום

אופן ההכנה

  1. מכינים סירופ גרניום: מביאים לרתיחה את כל חומרי הסירופ בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות עד לקבלת סירופ סמיך. מסננים.
  2. בינתיים מכינים את הכנאפה: מסדרים חצי משערות הקדאיף בשכבה אחידה במחבת בקוטר 28-26 ס"מ. מטפטפים עליהן מחצית מכמות החמאה המומסת, מפזרים גבינה בשכבה אחידה ומכסים ביתר שערות הקדאיף. מטפטפים את החמאה שנותרה.
  3. מטגנים את הכנאפה 5 דקות על להבה נמוכה עד ששערות הקדאיף שבשולי הכנאפה מזהיבות. מצמידים למחבת צלחת בקוטר מעט גדול יותר מזה של המחבת והופכים במהירות. מחליקים את הכנאפה בחזרה אל המחבת ומטגנים 5 דקות נוספות.
  4. להגשה: משקים את הכנאפה בסירופ החם ומגישים מייד בתוך המחבת או מעבירים לצלחת הגשה.

מסעדת “התרנגול הכחול” של השף הוותיק שאול בן אדרת היא האחות הצעירה של “קימל” הפופולרית. המסעדה נמצאת במרכז מסחרי אלגנטי, בין מגדלי היוקרה של צפון תל אביב, והשף מכין בה מנות ברוח ביסטרו מחומרי גלם עונתיים. כאן תוכלו לטעום תבשיל מוח עגל בעגבניות, צ’ילי ולימון, המוגש עם טחינה ירוקה; פטה כבדי עוף בקלבדוס, דבש וריבת גזר או בוריק פריך ממולא בביצה, תפוח אדמה ותרד.

14 בפברואר 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *