חיפוש מתקדם

מרק יוגורט וכופתאות בורגול

מתכון למרק יוגורט וכופתאות בורגול
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

המטבח הערבי הוא גן עדן לצמחונים. כשיש בורגול, עדשים, גבינות צאן ויוגורט, מי צריך בשר? תפאדלו. מרק יוגורט עיזים מסורתי, שאוכלים צונן בדרך כלל, אבל הוא טעים גם כשהוא חם. את כדורי הבורגול המתובלים מבשלים בתוכו.

חומרים

למרק יוגורט:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. משרים את הבורגול במים לשעה, מסוננים וסוחטים היטב.
  2. מכינים את הכופתאות: מערבבים את כל החומרים, לשים היטב ויוצרים 30 כדורים קטנים בגודל אגוז מלך ולא יותר, כדי שיתבשלו כמו שצריך. כדאי לטעום מעט מן התערובת ולבדוק שלא חסר תיבול.
  3. מכינים את המרק ומבשלים יחד: מביאים לרתיחה מים עם מקל קינמון בסיר גדול.
  4. אם משתמשים ביוגורט בקר, מערבבים את הביצה עם היוגורט כדי שלא יתפרק בבישול ויוצקים את היוגורט למים בהדרגה. מערבבים היטב 5 דקות או עד שרותח. מתבלים היטב בנענע מיובשת, מלח ופלפל.
  5. מוסיפים את כדורי הבורגול ליוגורט המבעבע ומבשלים חצי שעה על להבה בינונית עד שהכדורים לבנים ועשויים.
  6. מצננים ומקררים כ-3 שעות לפני ההגשה. מגישים עם נענע קצוצה ושברי אגוזים או פרוסות שקדים קלויים.

חוכמת מטבח: המזווה הערבי הצמחוני
בורגול גרגרי חיטה גרוסים (בעובי משתנה) ומיובשים, שמשמשים להכנת טאבולה, כופתאות, מלית לממולאים וגם מג’דרה.
חומוס ללא ספק חומר גלם ומאכל שהוא חביבו של כל צמחוני באשר הוא.
עדשים חומות מככבות במג’דרה ובנזידים, אבל שווה להכין מהן גם סלטים. לא חייבים להשרות, אבל זה מקצר את הבישול ומבטיח אחידות.
גבינות צאן הג’יבני, הגבינה הביתית הפשוטה, יכולה להגיע טרייה כמו ריקוטה או משומרת במלח. אז הנוזלים מתנקזים, היא מתקשה, ואפשר לגרר או לפורר אותה ולהכין מיני כיסנים מלוחים ומתוקים, כולל כנאפה.
יוגורט צאן אוכלים אותו טרי או משתמשים להכנת רוטב קר או נוזל לבישול ממולאים.
טחינה המרכיב המכריע בהכנת ממרח חומוס וגם מטבל שעומד בפני עצמו וכן רוטב לבישול ולצלייה. משתמשים בה גם להכנת מתוקים.
סַבּנֶח (תרד בר) עלים עדינים שמתאימים להכנת סלט, למילוי וגם למאפים.

מדף התבלינים הערבי
זעתר טרי העלים הטריים גדלים בכל הארץ, ובכל זאת קשה למצוא אותם. אם אין ברירה, משתמשים בגרסה המיובשת, לה נוספו מלח, פלפל, סומאק ושומשום.
בהראט תערובת תיבול שטעמה וניחוחה מזוהים עם האוכל הערבי. יש בה כמות גדולה של כמון, כוסברה והל ולצידם פלפל, קינמון, כורכום וג’ינג’ר.
נענע מיובשת הגרסה המיובשת של עשב התיבול מוסיפה טעמים עדינים ביותר ומדגישה יפה חמצמצות של עגבנייה או יוגורט.
סומאק צבעו אדום-סגול זוהר וטעמו חמצמץ ולימוני – מרכיב חובה לתיבול סלטים ומאפים.

גיוון: אפשר להחליף את יוגורט העיזים ביוגורט בקר. במקרה הזה יש להוסיף ביצה.

11 בפברואר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *