חיפוש מתקדם

מתוק לחג: עוגת חבושים בחושה

מתכון למתוק לחג: עוגת חבושים בחושה
צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

כשיש בבית חבושים מוכנים (מבושלים או צלויים), אפשר להכין עוגות כאילו מושקעות באפס מאמץ. הטופינג/מלית/הטעם כבר מוכנים; נשאר רק להכין בצק או בלילה. הנה עוגה בחושה לדוגמה.

חומרים

למלית:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.
  2. טורפים ביצים, שמנת, סוכר וריבת חבושים בקערה לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ומערבבים לבלילה אחידה.
  3. יוצקים לתבנית 2/3 מכמות הבלילה. מפזרים את קוביות החבושים ואם רוצים גם אגוזים, מתבלים בקינמון ויוצקים את שארית הבלילה.
  4. אופים כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
  5. לפני ההגשה: מאבקים באבקת סוכר.