מתכון

לבבות חסה ממולאים באורז וטלה

ינואר 2019
4 דירוגים
לבבות חסה ממולאים באורז טלה של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן
לבבות חסה ממולאים באורז טלה של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

את סיר הממולאים מבשלים על אש קטנה. היא מעניקה טעם וגם מבטיחה שהממולאים לא יתבשלו ישירות על האש

אם אין לכם ציר עוף במזווה מומלץ להכין כמות גדולה, לחלק ולהקפיא. מתכון לציר עוף של ארז קומרובסקי. 

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לתערובת ראס אל חנות

למלית

לתערובת ראס אל חנות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את תבליני תערובת הראס אל חנות

2

מניחים את הירקות הפרוסים בסיר רחב ושטוח ויוצקים שמן זית. מניחים את הסיר על אש קטנה. זוהי התחתית של סיר הממולאים – היא גם מעניקה טעם וגם מבטיחה שהממולאים לא יתבשלו ישירות על האש. במקביל מנקים היטב את החסות ונפטרים מהעלים החיצוניים.

3

מכינים את המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.

4

פותחים כל חסה עם הידיים ודוחפים פנימה שליש מכמות המלית. סוגרים את העלים, קושרים בחוט קשירה ומניחים בסיר. יוצקים את הציר לסיר, מפזרים מעט מלח גס, עוד קצת מתערובת הראס אל חנות ואת שיני השום השלמות. גוזרים נייר אפייה בקוטר הסיר ומכסים איתו את החסות הממולאות (מצמידים את הנייר עליהן). מבשלים כחצי שעה על אש בינונית.