מתכון

פילה סלמון ומנגולד מאודים בקרם חמציצים

אפריל 2016
1 דירוגים
פילה סלמון ומנגולד מאודים בקרם חמציצים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פילה סלמון ומנגולד מאודים בקרם חמציצים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מנה צרפתית קלאסית. בצרפת נהוג לפרוס את הסלמון לצורת פרפר, אבל כאן חתכנו נתח גדול של פילה לנתחים אישיים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרם חמציצים:

לקרם חמציצים:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים קרם חמציצים:

1

טוחנים את החומרים במעבד מזון לממרח אחיד.

מבשלים ומגישים:

2

מביאים לרתיחה יין לבן בסיר רחב ונמוך ומבשלים 3 דקות על להבה בינונית עד שכל האלכוהול מתאדה. מוסיפים ציר דגים וגבעולי מנגולד ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

3

מוסיפים נתחי סלמון, מכסים ומבשלים 5 דקות על להבה בינונית. הופכים את הנתחים, מוסיפים עלי מנגולד ושמנת מתוקה, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים ללהבה בינונית ומתחילים להוסיף חמאה בהדרגה תוך כדי נענוע הסיר עד להיטמעות החמאה. מפעם לפעם הופכים את הדגים, כדי שייעטפו ברוטב.

4

מתקנים תיבול ומגישים.