מתכון

פריז ברסט

יוני 2019
2 דירוגים
פריז ברסט של שף־קונדיטור מיכאל מצגר. צילום: אפרת ליכטנשטט
פריז ברסט של שף־קונדיטור מיכאל מצגר. צילום: אפרת ליכטנשטט

השף-קונדיטור מיכאל מצגר מציג מתכון גורמה מתוחכם לסופגניות שעוד לא יצא לכם לפגוש

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לדונאטס

לקרם פטיסייר

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לדונאטס

1

מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם מתרככים, מסננים ושומרים כוס וחצי מנוזלי הבישול. מועכים את תפוחי האדמה למחית. מניחים כוס ממחית תפוחי האדמה בקערה עמוקה ומוסיפים את החמאה, הסוכר, הביצים והמלח. מערבבים את השמרים עם נוזלי הבישול של תפוחי האדמה, ומוסיפים לקערה עם תערובת המחית. מוסיפים את הקמח בהדרגה לקערה תוך כדי ערבוב עד קבלת בצק גמיש. לשים את הבצק היטב 10-15 דקות ומניחים אותו בקערה משומנת. עוטפים היטב בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-8 שעות לפחות.

2

לשים מעט את הבצק (אם הוא רך, מוסיפים קצת קמח) ומרדדים לעלה בעובי 1 ס"מ. יוצרים עיגולים, עושים בהם עוד עיגול קטן (חור) ומניחים שוב להתפחה. מטגנים כל צד כ-2 דקות.

לקרם פטיסייר

3

מרתיחים את החלב עם מקל הווניל (מרוקנים את גרגירי הווניל ומשאירים רק את המקל). טורפים היטב את החלמונים עם הסוכר בקערה, מוסיפים את הקורנפלור והקמח וממשיכים לטרוף היטב (ניתן להוסיף טיפה מהחלב כדי להקל את הערבוב).

4

כשהחלב רותח יוצקים חצי עד שליש מכמותו לתערובת החלמונים וטורפים היטב. כשהסוכר נמס מוסיפים את יתרת החלב. מעבירים את המסה חזרה לסיר ומבשלים עוד כ-2 דקות עד הסמכה מלאה (טורפים כל הזמן כדי שלא יישרף בתחתית הסיר). מעבירים מיד לכלי נקי, מכסים צמוד מאוד לקרם בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות ל-4 שעות.

להגשה

5

לאחר שקרם הפטיסייר והדונאטס התקררו, חותכים את הדונאטס לרוחב לחצאים, מזליפים ביניהם פטיסייר ומקשטים בפירות יער ומעליהם שקדים קלויים.