מתכון

ראשי ארטישוק ממולאים בפירורי לחם

פברואר 2019
2 דירוגים
ארטישוק. צילום: דור קדמי
ארטישוק. צילום: דור קדמי

מנה ראשונה קלילה ואידאלית להגיש לאורחים בתחילת הארוחה

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות. קולים את פרוסת הלחם כמה דקות עד שהיא פריכה ושחומה. משאירים את התנור דלוק.

2

בינתיים מנקים את הארטישוקים: חותכים מכל ארטישוק את השליש העליון, פותחים עם האצבעות את העלים וחושפים את החלק הרך של הקוצים. מנקים את הקוצים השעירים בעזרת כפית או כף.

3

טוחנים במעבד מזון את הלחם, פטרוזיליה, מלח, שום, צ'ילי ושמן זית עד לקבלת עיסה.

4

מחממים תנור ל־180 מעלות. ממלאים כל ארטישוק בכף מהעיסה וסוגרים את העלים חזרה. עוטפים כל יחידה של ארטישוק ברדיד אלומיניום ואופים כ־20 דקות או צולים על גריל כמה דקות.