חיפוש מתקדם

סופלה גבינה קליל עם סירופ קינמון

מתכון לסופלה גבינה קליל עם סירופ קינמון
צילום: דן לב

קינוח סתווי מושלם. מגישים מייד בתום ההכנה, כדי לשמור על הגובה מעורר הרושם. ביום שאחרי פני הסופלה נפולים ומבוישים, אך עדיין מדובר ביופי של עוגות גבינה אישיות.

חומרים

לסופלה:
לסירופ קינמון:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הסירופ: מביאים את כל חומרי הסירופ לרתיחה בסיר ומצמצמים על להבה נמוכה כ-20 דקות, עד שמגיעים למרקם בסמיכות של סירופ מייפל. מצננים מחוץ למקרר (מוציאים את התבלינים).
  2. מכינים את הסופלה: מערבבים גבינות, דבש, קליפת לימון מגוררת, חלמונים, מחצית מהקורנפלור ומחצית מאבקת הסוכר בקערה לתערובת אחידה. מעבירים לחצי שעה למקרר (הקירור יסייע להתפחה).
  3. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  4. מקציפים חלבונים לקצף יציב אך לא יבש מדי. מקפלים פנימה את יתרת הקורנפלור ואבקת הסוכר.
  5. מקפלים 1/4 מקצף החלבונים לתערובת הגבינות עד להיטמעות. מקפלים את יתרת הקצף.
  6. משמנים קעריות סופלה בחמאה, מפזרים מעט סוכר ומנערים שאריות. יוצקים את התערובת לכלים עד 3/4 מגובהם. מסדרים בתבנית שמלאה עד מחצית גובהה במים.
  7. אופים כ-15 דקות, עד שהסופלה עולה מעל שפת הכלים ומשחים.
  8. מוציאים מייד מהכלים ומגישים: עוברים בעדינות עם סכין סביב דפנות הכלי, הופכים בזהירות על כף היד, מניחים מאוד בזהירות צלחת קטנה הפוכה מעל והופכים הכל חזרה. יוצקים סביב סירופ קינמון וזורים אבקת סוכר וצנוברים קלויים.
20 בדצמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *