חיפוש מתקדם

סלט חומוס לימוני חם עם עלי מנגולד

מתכון לסלט חומוס לימוני חם עם עלי מנגולד
צילום: ליאת פז

ציר לימון שחור מעניק למנה טעם מיוחד. כדאי להכין כמות כפולה של ציר שחור, לשמור במקרר ולהוסיף לכל מרק עוף. לקיצור הבישול, אפשר להשתמש בחומוס קפוא. מדלגים על שלבי ההשריה והבישול ומסתפקים בהרתחת החומוס.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מבשלים את גרגרי החומוס במים כשעה לריכוך. מסננים.
  2. מכינים ציר לימון שחור: מבשלים לימון בציר ירקות או מים במשך חצי שעה. מקררים.
  3. מכינים את הסלט: מחממים שמן זית בסיר רחב. מוסיפים גזר ואת החלק הלבן של המנגולד ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים עלי מנגולד ופלפל שאטה ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את החומוס ואת ציר הלימון. מגבירים את האש ומצמצמים 3 דקות.
  4. מתבלים ומגישים: מתבלים באורגנו, בצל ירוק, כמון, מיץ לימון, מלח, פלפל ושמן כורכום. אם רוצים, מערבבים פנימה גבינה ומגישים חם, לצד קרם פרש.

טיפ: אפשר להפוך את המנה לתבשיל: לפני הוספת גבינת הפרמזן, מוסיפים רצועות דג בס נקי מעור ועצמות ו-1/2 כוס ציר לימון שחור ומבשלים כ-3 דקות.

איך מפיקים שמן כורכום?
כורכום לקטניות הוא כמו כפפה ליד – גם מבחינת הטעם וגם מבחינת יכולתו לעזור לגוף לעכל את הקטנית. חוץ מזה, הוא צהבהב, ריחני ומוסיף שיק לכל מנה – מרק, קבאב או סלט.
במחבת יבשה קולים 1 כף כורכום כ-2 דקות או עד שמרגישים בארומה. מוסיפים 1/2 כוס שמן (זית או תירס), מחממים 2-3 דקות יחד ומורידים מהאש. מקררים לחלוטין ומסננים את השמן דרך בד חיתול. נשמר עד שבועיים בכלי אטום במקום קריר.

7 באפריל 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *