חיפוש מתקדם

סלט פסטה, דלורית, בייבי מוצרלה, ארוגולה וזיתים

מתכון לסלט פסטה, דלורית, בייבי מוצרלה, ארוגולה וזיתים
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כל מי שאוהב פסטה יודע שהיא במיטבה רגע אחרי שהיא יורדת מהכיריים. ומה עושים אם אין כיריים? בדיוק בשביל זה המציאו את סלטי הפסטה — לא רק אפשר להכין אותם מראש, אלא אפילו רצוי — במהלך השהייה המשותפת הרכיבים מתחברים ויוצרים סלט הרמוני ועסיסי.

חומרים

אופן ההכנה

  1. בבית: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מניחים קוביות דלורית בתבנית. מוסיפים מחצית מכמות השמן, מלח, פלפל, קינמון, שאטה ודבש ומערבבים היטב.
  3. צולים כ-35 דקות עד שהדלורית מתרככת ומזהיבה. מצננים ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. שומרים בקירור/צידנית עד ההגשה. הסלט ישרוד במקרר כיממה.
  5. בפיקניק: מוצאים את הסלט מהצידנית כ-15 דקות לפני ההגשה, מרעננים את התיבול (קחו אתכם לדרך שמן זית, חומץ, מלח ופלפל) ומגישים בטמפ’ החדר.