חיפוש מתקדם

סלט שומר, סברס ושייטל צרוב

מתכון לסלט שומר, סברס ושייטל צרוב
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

שומר ותפוזים זהו שידוך קלאסי, אלא שהתפוזים לא במיטבם בחודשי הקיץ, ואילו הסברס — בשיאם. הם רכים ומתוקים ומשתלבים נפלא עם השומר הקראנצ’י. טעמי האניס של השומר מהדהדים גם בתערובת התבלינים שבה מושרה הבשר לפני שהוא עולה לסיבוב קצר במחבת ומצטרף לשאר החברים בסלט הקיצי העסיסי הזה. אפשר להחליף את השייטל בנתחים דומים אחרים, כמו נתח קצבים או סינטה.

חומרים

לשייטל צרוב:
לסלט:

אופן ההכנה

  1. מכינים את השייטל: מערבבים את התבלינים בקערית.
  2. מברישים את הבשר במעט שמן זית ומושחים אותו בתערובת התבלינים. מניחים בתבנית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך לילה.
  3. מוציאים את הנתח מהמקרר כשעה לפני הצריבה. מלהיטים היטב מחבת כבדה ללא שמן וצורבים את הבשר כ-2 דקות מכל צד עד לדרגת מדיום-רייר. ממתינים כ-20 דקות ופורסים דק.
  4. מרכיבים את הסלט: מערבבים את חומרי הסלט למעט הפיסטוקים. מסדרים בצלחת הגשה, מפזרים את הפיסטוקים ומניחים מעל את פרוסות השייטל.