חיפוש מתקדם

עוגת שמרים עם קרם פטיסייר לימוני ופטל

מתכון לעוגת שמרים עם קרם פטיסייר לימוני ופטל
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

שילוב חמצמץ ונהדר בין פטל ללימון. הבצק קצת מזכיר בצק של בריוש ומכינים אותו יום קודם. קרם הפטיסייר הוא מן הקלים: מבשלים את כל החומרים יחד, ואין צורך בהשוואת טמפרטורות.

חומרים

לבצק:
  • 25 גרם (1/2 שקית או קוביה) שמרים טריים מפוררים
  • 180 מ”ל (3/4 כוס) חלב
  • 2 ביצים
  • 500 גרם (½3 כוסות + כף שטוחה) קמח
  • 160 גרם (3/4 כוס + כף שטוחה) סוכר
  • 1/8 כפית מלח
  • 125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
לקרם פטיסייר לימוני:
לסירופ סוכר:
  • 80 מ”ל (1/3 כוס) מים
  • 70 גרם (1/3 כוס) סוכר
להרכבת העוגה:
להברשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבבים שמרים, חלב וביצים בקערת מיקסר עד להמסת השמרים. מוסיפים קמח, סוכר ומלח ומערבלים עם וו לישה במהירות בינונית 10-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים קוביות חמאה בהדרגה תוך כדי ערבול ומערבלים כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק (מדי פעם מפרידים את הבצק שנדבק לדפנות הקערה). עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
  2. מכינים את הקרם: מבשלים חלב, חלמונים, קורנפלור, סוכר וקליפת לימון בסיר בעל תחתית כבדה על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי בחישה מתמדת עד לרתיחה עדינה (בועות קלות). נזהרים לא לחמם על להבה גבוהה, כדי שלא תיווצר חביתה.
  3. מסירים מהכיריים, מוסיפים חמאה ומיץ לימון ומערבבים. מצננים לטמפ’ החדר.
  4. מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן. מצננים לטמפ’ החדר.
  5. מרכיבים את העוגה ואופים: מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק לחוד על משטח מקומח קלות לריבוע בגודל 35 ס”מ ובעובי 1/2 ס”מ. מורחים מחצית מהקרם בצורה אחידה, מפזרים מחצית מכמות הפטל ומגלגלים לרולדה. פורסים את הרולדה ל-6 עיגולים שווים ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשצורת הספירלה פונה למעלה ולמטה. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד שהן תופחות לגובה 1 ס”מ מעל התבנית.
  6. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  7. מברישים בחלמון ואופים 45-35 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומברישים מייד בסירופ הסוכר.

גיוון: לא בעונה, אפשר להשתמש גם בפטל קפוא, מופשר ומסונן היטב.

11 בפברואר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *