חיפוש מתקדם

פודינג ריזוטו וניל עם פירות ובזיליקום

מתכון לפודינג ריזוטו וניל עם פירות ובזיליקום
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

השף יוגב ירוס מ”ליטל איטלי” החדשה במתחם שרונה מייבא את אחד המנהגים שהכי מצאו חן בעיניו באיטליה – האֲפֶּרִיטִיבוֹ. האיטלקים יוצאים מהעבודה, מתגלגלים הביתה ובסביבות 18:00 פוצחים בהתארגנות לקראת ארוחת הערב. ההתארגנות כוללת אלכוהול קליל, אוכל קטן והרבה פטפטת. יושבים על הטראסה או בחצר, נפטרים משאריות היום ומתכוננים ללילה.

המנה הבאה מתוך ארוחת האֲפֶּרִיטִיבוֹ היא קינוח שנוצר מהריזוטו האיטלקי.

האיטלקים לא אוכלים פודינג אורז לקינוח, אבל המרקם של הריזוטו האיטלקי פשוט מבקש שיהפכו אותו לממתק. כדי ליצור קינוח שיתאים לקיץ אני מוסיף בזיליקום, פירות טריים וחלב קוקוס (שנותן טוויסט אסיאתי) ומגיש אותו קר מאוד.

חומרים

להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים פודינג ריזוטו: מחממים אורז עם כף שמן בסיר קטן עד שעולה ניחוח.
  2. יוצקים מים רותחים וכשהם מבעבעים מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים 14 דקות. מכבים את הלהבה ומשאירים מכוסה 20 דקות נוספות.
  3. מביאים חלב וחלב קוקוס לסף רתיחה בסיר רחב. מעבירים ללהבה בינונית, מוסיפים את האורז המבושל ומערבבים. מרוקנים מקל וניל מתוכנו בעזרת כפית ומוסיפים לסיר עם המקל. מוסיפים גם סוכר ומערבבים. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים ללא כיסוי כ-30 דקות. מערבבים מדי פעם.
  4. מצננים לטמפ’ החדר ומעבירים למקרר ל-3 שעות ועד יומיים.
  5. מרכיבים ומגישים: מסדרים תלוליות של פודינג אורז בקעריות הגשה ומעליו עורמים פרוסות פרי וקרעים גסים של עלי בזיליקום.

גיוון: מטפטפים סביב מעט בלסמי מצומצם

30 במרץ 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *