חיפוש מתקדם

פיננסייר בוטנים ודבש

מתכון לפיננסייר בוטנים ודבש
צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

הפיננסייר המוכר הוא יצור די סולידי. השנה השתעשעתי קצת והוספתי לבלילת השקדים בוטנים, דבש וגם רום. היחסים בין החמאה לקמח (לטובת החמאה, כמובן) מבטיחים שהמאפים ייצאו נימוחים ועסיסיים במיוחד. מצטיידים בתבניות סיליקון לפיננסיירים עם שקעים מלבניים בגודל ½1×3 ס”מ או עם שקעים עגולים.

חומרים

לקישוט:

אופן ההכנה

  1. ממיסים חמאה בסיר קטן ומבשלים כ-5 דקות על להבה בינונית עד לקבלת גוון חום אגוזי.
  2. מערבלים חלבון, סוכר לבן, סוכר חום ודבש במיקסר עם בלון הקצפה במהירות נמוכה רק עד לקבלת תערובת אחידה (לא להקציף). מוסיפים אבקת שקדים ומערבבים.
  3. מוסיפים את החמאה המומסת לקערת המיקסר בזרם דק תוך כדי ערבול עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים קמח, בוטנים קלויים וקצוצים דק ורום, מגרדים את דפנות הקערה וממשיכים לערבל.
  4. מעבירים את התערובת לקופסה עם מכסה ומכניסים למקרר ל-8 שעות.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים לתבנית סיליקון עם שקעים מלבניים בגודל ½1×3 ס”מ. מפזרים בוטנים קצוצים גס.
  7. אופים 8 דקות עד שהמאפים זהובים ויציבים.
11 בספטמבר 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *