קיץ 2019: כל הדברים שחייבים לאכול, לשתות וללקק
37 מנות, גלידות, קוקטיילים, יינות וגדג'טים שיעזרו לכם לעבור את יולי-אוגוסט בשלום
7 תפריטים שחייבים לטעום
טעימות ברוטנברג
שף יזהר סהר ואשת היין הילה סהר־רונן ממשיכים במסעם לחקר עמק המעיינות. כעת משנה המסעדה קונספט ומציעה ארוחת טעימות עונתית בהשראת ההיסטוריה, החי והצומח באזור, בשילוב טכניקות בישול מסורתיות.
250 ש"ח
מקסיקני באואזיס
טאקוס וטוסטאדאס מתוצרת בית וגספצ'ו טבעוני הם רק חלק ממה שקורה כששפית רימה אולברה מתגעגעת לאוכל מקסיקני. מנעד הטעמים: מפיקנטי עד חריף אש.
56-18 ש"ח
ערבי דגים בביסטרו וניה
שף מיכאל גרטופסקי משיק ביולי אוגוסט בביסטרו החיפאי שלו פופ אפ קיץ – פיש מארקט – שיציע מדי שני בערב חגיגה של של דגים ופירות ים, יינות לבנים, דרינקים מרעננים, מוזיקה ושמחה גדולה.
תירס בקלארו
שף רן שמואלי חוזר למסורת ירק החודש ומקדיש את יולי לתירס שנמצא עכשיו בשיא העונה. בתפריט, שכולו מבוסס על הדגן הצהוב, הוא מגיש מנות ראשונות ועיקריות, קרות וחמות, קינוחים וקוקטיילים.
32–168 ש"ח
צ'ימיצ'אנגה בצפרה
המסעדה המיתולוגית חוזרת בגרסת פופ אפ למשך הקיץ: שף אבי קונפורטי יגיש מדי יום ראשון בצפרה סביצ'ה קינג פיש, כבד אווז חרוך ומנגו בסירופ וניל הבנרו ועוד מנות שנצרבו בזיכרון הקולקטיבי.
צפרה
בראנץ' לילה בלייבררי בר
בבר של מלון נורמן מאמצים את קונספט ה־Brinner Breakfast for Dinner עם גרסאות מושחתות למנות בראנץ' בתוספת קוקטיילים.
118-56 ש"ח, נחמני 25 תל אביב, רביעי מ-18:00
בלילותה בפארמה קולטורה
התוצרת של החווה החקלאית עולה ביולי־אוגוסט על הגריל בסדרת אירועי לילה. מנות סטריט פוד כמו ראגו טלה, עוף, צמחוני בפיתה ותירס על האש יוגשו לצד פעילויות לילדים, בירות ודי.ג'יי.
הכניסה חינם. שמירת מקומות ברכישת כרטיס (65־85 ש"ח, כולל מנה עיקרית, תוספת, משקה וקינוח), האמנים 56
בני ציון, רביעי מ–18:00
5 גדז'טים שכדאי לרכוש
סט כוסות לשתייה קרה של BITOSSI
פשוטות אך אלגנטיות ומגיעות כסט של שש במגוון צורות וצבעים – כוסות הזכוכית של המותג האיטלקי יעניקו שיק לכל קוקטייל או משקה קר שיימזגו לתוכן.
249 ש"ח, storyonline.co.il
סכין מיני שף
סכין שף בטיחותית לקטנטנים שתאפשר להם לשחק עם ההורים במטבח בחופש הגדול ועל הדרך גם לשפר את הכישורים המוטוריים והקולינריים שלהם (לגיל 3 פלוס).
29.90 ש"ח, Arcosteel Kitchen
צלחות הגשה
פאי, קינוח אישי קריר או אבטיח וגבינה בולגרית – כולם יקבלו מגע של קיץ על צלחות עם איורי פירות.
13.90 ש"ח לצלחת, Fox Home
מקרר יין וינטג' לנסיעות
מקרר היין הנייד שעוצב ב־1980 על ידי ריצ'רד קרלסון הוא חלק מהאוסף הקבוע ב־Moma (אם אתם זקוקים לעוד הוכחה לכך שהוא סופר שיק). תוספת של שרוול שבו אפשר להקפיא מים הופכת אותו למושלם לפיקניק או לחוף הים.
180 דולר, comingsoonnewyork.com
אולר ברביקיו
במקום להיגרר עם ערכת כלים אפשר להצטייד בגדג'ט אחד שמכיל כל מה שצריך לברביקיו: מברשת גריל, מזלג לנתחי בשר, מרית, אולר ופותחנים לבקבוקי בירה ויין.
129 ש"ח, רשת ג'נטלמן
7 משקאות שכיף לשקשק
ג'ין תמרים
שיתוף פעולה בין מזקקת יוליוס של יובל (ג'וב) הרגיל ללייבררי בר הניב ג'ין ישראלי למהדרין, המבוסס על תמרים ממטעי משפחתו של הרגיל, צמחי תבלין שלוקטו בגליל, שקדים ואתרוגים.
275 ש"ח לבקבוק, לייבררי בר, נחמני 25 תל אביב
Blue Lagoon
משקה כחול צונן ומרווה ממי קוקוס, ספירולינה, למון גראס ומלפפון. באנו בגלל הצבע, נשארנו בזכות הטעם והערכים התזונתיים.
24 ש"ח, Blend, שד' בן צבי 146 הרצליה
Suze
אפריטיף צרפתי חדש מצמח הגנציאן שגדל בהרי האלפים ולו סגולות רפואיות וטעם מריר־מתובל־פרחוני. את ברי הקוקטיילים הוא כבר כבש ובבית אפשר ליהנות ממנו עם טוניק וקרח.
115 ש"ח, להשיג בחנויות המשקאות המובחרות
קוקטיילים סופרפוד
קייל, כורכום, קפה, תה ירוק ומי קוקוס מככבים בקוקטיילים טרופיים חמוצים־מתוקים עם ערך מוסף בריאותי.
50-44 ש"ח, הונלולו טיקי בר, בן עמי 13 תל אביב
Martini Fiero
מוצר חדש ממשפחת המרטיני מגיע הקיץ לארץ: אפריטיף מתוק־מריר, הדרי וקליל, מתפוזי דם, לענה ובלנד של יינות לבנים. רק קוביית קרח כתוספת וזהו.
49 ש"ח, להשיג בחנויות המשקאות המובחרות
סיידר בטעמים
התפוח המסורתי מפנה את מקומו לטובת טעמים חדשים ומוצלחים כמו סיידר בתוספת דבש וסיידר בתוספת פירות יער (של Strongbow) + סיידר תות וסיידר אגסים (של קופרברג). כולם מפיגים בקלות את החום והלחות.
8-7 ש"ח
Why Not
קוקטייל על בסיס בירה בטעם אשכולית ורודה ולימון, חמוץ, עדין, מרווה ומשכר קלות (5 אחוזי אלכוהול) הוא המשקה המושלם לשים בצידנית בדרך אל הים.
12 ש"ח
6 דברים שכדאי שכדאי ללקק
פאלטאס ירקות
תימין לימוני ופרחי מאכל, עגבניות מגי ותירס בחלב הם כמה שלגונים מתוך קולקציה המבוססת על תוצרת חקלאית טרייה – שיתוף פעולה בין שוק הנמל ליצרנית קרטיבי הפאלטאס נעמי זיסנבלט.
12–15 ש"ח, שוק הנמל, האנגר 11 תל אביב (מאמצע יולי)
גלידת קוקוס פטל רכה
מבין שלל הטעמים של ליין הגלידה הרכה החדש של וניליה, קומבינציית הקוקוס וסורבה פטל הטבעונית לקחה את כל הקופה (אבל גם הפיסטוק והנוצ'לה היסטריים).
15–28 ש"ח, vaniglia.co.il
גלידת פיסטוק־שוקולד
רשת אניטה מחברת בין שני הטעמים האהובים, פיסטוק ושוקולד מריר, ויוצרת טעם חדש מתוק־מריר, עדין וממכר.
17–27 ש"ח, anita-gelato.com
בן אנד ג'ריס מופחתות שומן
את הגלידות מסדרת מוו פוריה החדשה של בן אנד ג'ריס אפשר לחסל ללא נקיפות מצפון. אף שהן עשויות משמנת יש בהן רק כמחצית מכמות השומן והקלוריות, וכל זאת מבלי להתפשר על הטעם.
24.90 ש"ח
מגנום דאבל פיסטוק
פיסטוק הוא האיט גירל של הקיץ הנוכחי, ובמגנום החדש הוא מוגש בגרסה דאבל מפנקת: שלגון שמנת בטעם פיסטוק ומרקם קטיפתי, בציפוי כפול של קרם קקאו ושוקולד חלב.
10 ש"ח
גלידת קפוצ'ינו טבעונית
גלידריית בוזה רקחה גלידת קפוצ'ינו קרמית־מרירה־מתוקה מקולד ברו (השריית פולי קפה טחונים במים למשך שעות רבות) עם חלב שקדים בהכנה עצמית. מומלץ לאכול בגביע חלווה טבעוני.
12–24 ש"ח, buzaisrael.co.il
שמנת מילקי להקצפה בטעם וניל
הקצפת האהובה של מילקי יוצאת מהגביע ונכנסת לקרטון כשמנת עמידה להקצפה ביתית. חלומו הרטוב של כל מבוגר וילד.
7.90 ש"ח
7 מנות שצריך לדגום
היאשי צ'וקה במן טן טן
אטריות ראמן קרות ונגיסות (בתמונה) עם עגבנייה, מלפפון, גזר, בצל, נצרי במבוק כבושים, ביצה חצי רכה ורוטב סאקי וסויה עדין שאפשר לשתות כמו שהוא.
56 ש"ח, נחלת בנימין 57 תל אביב
סביצ'ה אינטיאס בתלפיות
סביצ׳ה אינטיאס מתובל בצ׳ילי, מנטה וענבים שחורים על ויניגרט ענבים וזרעי כוסברה מקורמלים. כל הקיץ בצלחת אחת יפה להפליא.
58 ש"ח
אסקבץ' סלמון באברטו
שף אסף שטרן מחבר סלמון כבוש מהמטבח הספרדי וצזיקי מיוון עם קולי פטרוזיליה, נענע פריכה, אורז בר קריספי, פיסטוק וגרידת הדרים, למנת קיץ ישראלית מקורית.
65 ש"ח
אבטיח ב־OPA
בתפריט הקיץ (המבוסס ברובו פירות) של שפית שיראל ברגר אבטיח הוא חד משמעית היהלום שבכתר: מומלח, מיובש וצרוב – ומוגש עם גרגירי חרדל כבושים, רוטב אבטיח־הבנרו, צ'יפס שום מותסס ושמיר.
45 ש"ח
פיצה גבינות צאן עם סלסת עגבניות ברוברטה וינצ'י
פיצה היא הארוחה האידיאלית לימי חופש, ושף עידו פיינר מתאים אותה לקיץ: בצק פריך מכוסה גבינות צאן, סלסת עגבניות קרירה ושמן מעשבי תיבול אורגניים.
62 ש"ח
קינוח משמש ותה ירוק בפאסטל
אי אפשר לחשוב על קינוח מתאים יותר לקיץ מאשר קרם מסקרפונה תה ירוק, קרם משמש, קרמבל ליים וסורבה משמש.
58 ש"ח
מנת תירס בדלידה
אספרגוס ואנדיב שמדמים את מרירות הקלח, וגרגרי תירס לבן חרוך על קרם תירס וצ'ילי במתיקות חריפות עדינה, מרכיבים מנה שמייצגת את כל חלקי הדגן הצהוב.
48 ש"ח
5 יינות מרעננים | איתי גלייטמן
תבור, אדמה סוביניון בלאן 2018
יקב תבור עבר לאחרונה מהפך תדמיתי מוצלח, שמשתלב עם השיפור באיכות היינות של היקב. הסוביניון בלאן מסדרת אדמה הוא יין מקסים ורענן שמזכיר בפרופיל הארומטי שלו את אופיו הניו־זילנדי הטרופי של הזן, אך בביטוי מאופק שמגיע לצד נגיעה מקומית של לימוניות והדרים. נקי, מאוזן, הרמוני ומתחסל בקלות.
50 ש"ח
רקנאטי, מראווי 2017
מראווי הוא אולי לא זן הענבים המורכב ביותר, אבל שורשיו המקומיים אמורים להפוך אותו ליין שתיירים ירצו לשתות כשהם יושבים על החוף. זהו כבר הבציר השלישי של רקנאטי עם היין הזה שבינתיים רק הולך ומשתפר. יש לו מרקם מלא יחסית, טעמי הדרים רעננים, חמיצות בינונית וסיומת מינרלית במליחות מעודנת.
99 ש"ח
Zarate, Rias Baixas Albarino 2018
באמת שהגיע הזמן שגם בישראל יזנחו מעט את שאבלי ויגלו את יינות האלבריניו של ריאס באישאס שבגאליסיה. אם כבר מחליטים לעשות כך, אז כדאי לשים לב ליינות של יקב זאראטה, שמייצר כמה מהיינות הטובים ביותר שיש לאזור להציע. במקרה הזה מדובר באלבריניו הבסיסי שלו, שמציג את הזן בצורה הפשוטה והיפה שלו: לימוני, פריך, רענן, עוצמתי ומינרלי.
100 ש"ח
Fernando de Castilla, Fino Classic
2019 היא עדיין לא שנת השרי, אבל היינות הללו חוזרים לאט ובטוח למרכז הבמה. ההיצע בישראל עדיין דל, אך יינות פרננדו דה קאסטייה שמגיעים כעת לארץ משפרים את המצב. הפינו של היקב הוא יין עדין ורענן שמגיע בטעמי שקדים אופייניים ומציג סיומת מינרלית, מלוחה וארוכה. יין שמתאים כמעט לכל סוג של אוכל, לרבות אסייתי, אבל גם לחיסול מהיר על הבר.
97 ש"ח
עמית טולדו, לבן 2016
תחת המותג הפרטי החדש שלו מספק עמית טולדו יין עמוק ומרתק על טוהרת ענבי סמיון שמקורם בחוות קנאטיר שברמת הגולן.
טולדו מצליח לקחת את הסמיון לנקודה הרמונית שמפגישה בין רוחב, מורכבות ורעננות, והתוצאה היא אחד מיינות הסמיון הטובים בישראל.
89 ש"ח