מה חדש?

חדשות האוכל: 8 דברים שחייבים לטעום השבוע

השיפודיה של דלידה. צילום: יהונתן בן חיים
השיפודיה של דלידה. צילום: יהונתן בן חיים

האסיאתית החדשה בנתניה, היווניה המבטיחה באשדוד והמעדנייה המסקרנת של שרי אנסקי. כל מה שטעים השבוע

24 בפברואר 2022

1. לבקר בשיפודייה החדשה בעיר

מסעדת דלידה ממשיכה בהשתלטות שלה על רחוב זבולון בשוק לוינסקי: אחרי הבר שפתחה מול המסעדה, היא משיקה עכשיו שיפודייה חדשה שעליה אמון השף חמודי אבולעפיה יחד עם שף המסעדה, ג'ייק סייטוביץ'. היא תעבוד בשני פורמטים: בהזמנה מחלון הפונה לרחוב ובהזמנה בישיבה במסעדת האם. בתפריט מגוון של סלטים כמו כרובית בטחינה, סלט ג'סר ביוגורט ומסבחה מפורקת ושיפודים מפרגית, קבב, מרגז ועוד. כולם, כמובן, יכולים גם להגיע בפיתה.

מתי: שני־חמישי 11:00-15:00 ו

איפה: דלידה

ומה חשבנו על הסטייק בפיתה?

מתכון של חמודי אבולעפיה לסלט טאבולה, אם תרצו משהו ליד השיפודים

בפיתה לדרך או בישיבה במסעדה השיפודייה של דלידה. צילום: יהונתן בן חיים
בפיתה לדרך או בישיבה במסעדה השיפודייה של דלידה. צילום: יהונתן בן חיים

2. לבדוק מקום חדש של אוכל רחוב

ואם כבר בפיתה עסקינן: השף והבלוגר תומר תומס פותח בימים אלה את תומר תומס בפיתה – מקום חדש בדרום תל אביב שבו הוא יציע, באופן מתבקש – כל מיני דברים בפיתה. מטרתו של תומס היא לשחזר את הטעמים של הבישולים של סבא שלו, שהיה מערבב את הבשר עם תערובות תבלינים. כמות הבשר, כך לפחות הוא טוען, היא מכובדת במיוחד וללא העמסה בתוספות שיכולות להסיט את תשומת הלב מטעם הבשר. בנוסף, מגיעות כל הפיתות עם סיגר מטוגן נעוץ בהן, אם תצטרכו עוד איזה ביס לסיום. בתפריט פיתה מרגז, פיתה קבב, פיתה טחול ממולא, פיתה אסאדו מפורק ויש גם אופציות צמחוניות – פיתה שווארמה כרובית או פיתה קציצות ירק.

מתי: ראשון־חמישי

איפה: תומר תומס בפיתה

בשר וסיגר תומר תומס בפיתה. צילום: דוד מויאל
בשר וסיגר תומר תומס בפיתה. צילום: דוד מויאל

3. לטעום את מעדני השבת של שרי אנסקי

אחד הדברים שהכי שימחו אותנו השבוע הוא הבשורה על מעדניית מאכלי השבת החדשה של שרי אנסקי, שתתחיל לפעול החל משבוע הבא בכל יום שישי בנמל תל אביב. במעדניה, שהיא תוספת מבורכת לדוכן הכריכים שלה בשוק הנמל שרי הרינג, תציע כוהנת האוכל היהודי מעדנים ותבשילים מסורתיים בעבודת יד. כל אלה נעשים אחרי שנים של מחקר וכתיבה של אנסקי בתחום הספציפי מאוד הזה, לצד עיסוק בצד הפרקטי שלו שהוא כמובן הבישול. בין השאר תוכלו למצוא בו נתחי הרינג בשמן או בשמנת, כבד קצוץ, סלט ביצים ותבשילים שישתנו מדי שבוע. אנחנו כבר עומדים בתור.

מתי: בכל יום שישי, משעות הבוקר ועד גמר המלאי

איפה: שוק הנמל תל אביב

מתכונים למעדנים ותבשילים של שרי אנסקי? בבקשה

שבת כלבבנו המעדנים של שרי אנסקי בשוק הנמל. צילום: שני בריל
שבת כלבבנו המעדנים של שרי אנסקי בשוק הנמל. צילום: שני בריל

4. ליהנות מבראנץ' באמצע השבוע

סאן יאנג, המסעדה האסיאתית שנפתחה בקיץ האחרון במלון INK בתל אביב, מצטרפת לטרנד המתקמבק ומשיקה ארוחת בוקר – ואפילו כזו שמוגשת גם באמצע השבוע – עניין יחסית נדיר במסעדות בעיר. תפריט הבוקר, בניגוד לזה של הערב, דווקא מבוסס על המטבח הים תיכוני, וכולל קלאסיקות כמו שקשוקה, אגז בנדיקט או קרפ סוזט לצד מנות מתוחכמות יותר כמו ביצים בקן עם כנאפה, קרם פרש ודואה. כל זה כמובן לצד סלסלת הלחמים המסורתית, סלטים, קפה ומיצים טבעיים.

מתי: ראשון־שבת, 8:00-11:00

איפה: סאן יאנג

רוצים להכין בראנץ' בבית? הנה כל המתכונים שאתם צריכים, ועוד כמה

לפתוח את היום עם כנאפה ארוחת בוקר במסעדת סאן יאנג. צילום: אפיק גבאי
לפתוח את היום עם כנאפה ארוחת בוקר במסעדת סאן יאנג. צילום: אפיק גבאי

5. לקפוץ להפנינג קולינרי בגן הבוטני

ומהעיר הגדולה לעיר הבירה: עדניה, המעדנייה הירושלמית של השף נדב מלין ששוכנת בגן הבוטני הנהדר בעיר, משיקה בימים אלה מתחם אירוח חדש לישיבה. המתחם, שבנוי כמרפסת פנימית, מכיל 40 מקומות ישיבה ומשקיף אל המשתלה היפה שבגן, כך שמבחינת לוקיישן אין לו הרבה מתחרים. לרגל פתיחת המתחם החדש יתקיים ביום שישי הבא הפנינג במקום, בו יוצע מבחר של מנות מיצרנים מקומיים קטנים שאפשר יהיה לאכול במקום או לקחת הביתה. אורח הכבוד באירוע יהיה השף, הסופר והעיתונאי גיל חובב, בהשראתו יוגשו מנות מיוחדות המבוססות על הסיפור המשפחתי שלו, כמו קובנה, קובה סלק ובורקס ירושלמי.

מתי: 4.3, 9:00-15:00

איפה: עדניה 

המתכונים שלנו לקובנה

לוקיישן מנצח חלל האירוח החדש של עדניה בירושלים. צילום: גיא צמח
לוקיישן מנצח חלל האירוח החדש של עדניה בירושלים. צילום: גיא צמח

6. להרגיש אסיה בנתניה

גם בשרון מתחדשים: קבוצת MOJO הנתנייתית משיקה בימים אלה סניף ראשון של רשת-בת בשם MOJOSAN. הרשת (שהיא גם כשרה) תתבסס, כמו מסעדת האם, על אוכל אסיאתי – מגוון גדול של סושי, לחמניות באן במילויים שונים, נודלס ועוד. השירות הוא עצמי ולצד המנות יימכרו במקום גם מוצרי לייף סטייל משלימים ומשקאות אסיאתיים. בין המנות בתפריט אפשר למצוא פפר באן – לחמניה מאודה עם תבשיל בקר מפורק, פאד קי מאו – אטריות ביצים עם תבשיל אסאדו וירקות מתובל בחתיכות חזה אווז מעושן, וגם סוגים שונים של באבל טי וקינוחים.

מתי: ראשון־שבת

איפה: מוג'וסאן

עוד מסעדות אסיאתיות

סושי זה אף פעם לא רעיון רע מוג'וסאן בנתניה. צילום: שני בריל, סטיילינג: עידן ספיבק
סושי זה אף פעם לא רעיון רע מוג'וסאן בנתניה. צילום: שני בריל, סטיילינג: עידן ספיבק

7. לחוש יוון באשדוד

אנחנו ממשיכים במסע שלנו ברחבי הארץ, הפעם לאשדוד, שם נפתח לאחרונה סניף שני לסלון יווני – מסעדת השף הכשרה של השף גיא פרץ. המסעדה, שממוקמת במלון ווסט בעיר הדרומית, היא אחות לזו שמפעיל פרץ בתל אביב ומבוססת גם היא, כשמה, על המטבח היווני והים תיכוני. הדגש במקום הוא על בשרים איכותיים מגידולים מקומיים, עליהם מתבססות מנות רבות כמו טרטר בקר על קרח גרוס או חרבות סובלאקי מנתחים מובחרים. לצידן יש גם תפריט יין מגוון, וגם שלושה חדרים נפרדים לאירוח אירועים פרטיים.

מתי: ראשון עד חמישי

איפה: סלון יווני אשדוד

יאסו סלון יווני באשדוד. צילום: שירן כהן שי
יאסו סלון יווני באשדוד. צילום: שירן כהן שי

8. לצאת לסיבוב קולינרי במטה יהודה

את הסיבוב שלנו בארץ נסיים במטה יהודה, שם יתקיים במהלך חודש מרץ פסטיבל האוכל הכפרי. מדובר במסורת, שמתקיימת כבר לא מעט שנים ועם הזמן גדלה והפכה לאירוע לחגיגה קולינרית של ממש, עם שיתופי פעולה בשלנים ובשלניות מעולמות שונים, אירוח במטבחים אתניים, ביקבים ובמבשלות ועוד. השנה תוכלו להנות, למשל, מארוחה אינדונזית טבעונית וכשרה, מארוחות מהמטבח הפלסטיני או הקווקזי, מארוחת עדלאידע מיוחדת לפורים, מערבי טברנה יוונית ועוד. לצד הארוחות והאירועים יציעו בשלנים מקומיים סלסלות פיקניק שתוכלו לקחת לדרך, כך שאם אתם יוצאים לטייל באזור – אל תפספסו.

מתי: 3-26.3

איפה: המועצה האזורית מטה יהודה. פרטים באתר או בטלפון 8108* 

בישול ביתי אמיתי פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה. צילום: אלדד מאסטרו
בישול ביתי אמיתי פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה. צילום: אלדד מאסטרו