המתכונים המבוקשים של 2020

קלענו חלות, התנחמנו במתוקים ומדי פעם חלמנו על אוכל של מסעדות. המתכונים האהובים ביותר של שנה משוגעת

חלת כוסמין ירושלמית של אורי שפט ורינת צדוק, מאפיית לחמים. סטיילינג: אוריה גבע, צילום: דניאל לילה
חלת כוסמין ירושלמית של אורי שפט ורינת צדוק, מאפיית לחמים. סטיילינג: אוריה גבע, צילום: דניאל לילה

חלת כוסמין ירושלמית

בצק כוסמין רך ומעט מתקתק, מצופה בשומשום ועלי זעתר. הקליעה פרועה וכוללת שיבוץ כלי חרס למטבלים שתוסיפו בהגשה למתכון המלא
עוגת לייקח לימון של קרן אגם. צילום: דניאל שכטר. סטיילינג: גיא כהן.
עוגת לייקח לימון של קרן אגם. צילום: דניאל שכטר. סטיילינג: גיא כהן.

עוגת לייקח לימון

הלייקח הזאת היא קלאסיקת הקלאסיקות לצאת הצום. את המתכון לקחתי לפני שנים משכנה יקרה במושב ביתן אהרון - היא הביאה לנו את העוגה לדלת כשרק עברנו וזו הייתה קבלת פנים מתוקה במיוחד למתכון המלא
קישוא צרוב לשלמות עם ריקוטה ועגבניותשל שף מושיקו גמליאלי. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220
קישוא צרוב לשלמות עם ריקוטה ועגבניותשל שף מושיקו גמליאלי. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220

קישוא צרוב לשלמות עם ריקוטה ועגבניות

השם של המתכון הוא לא תעופה עצמית - פטנט קטן של טבחים לימד אותי איך באמת לצרוב קישואים באופן מושלם למתכון המלא
  • במיה תאילנדית במילוי דג צלוי בדובדבנים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
    במיה תאילנדית במילוי דג צלוי בדובדבנים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
  • במיה תאילנדית במילוי דג צלוי בדובדבנים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
    במיה תאילנדית במילוי דג צלוי בדובדבנים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

במיה תאילנדית במילוי דג צלוי בדובדבנים

מנה פשוט יפהפייה - כל ביס משלב מתוק, מלוח, חמוץ, חריף, פריך, רך ואת הטעם הכל כך ייחודי ועשבוני של הבמיה למתכון המלא
  • לזניה כרוב ובשר של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן
    לזניה כרוב ובשר של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן
  • לזניה כרוב ובשר של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן
    לזניה כרוב ובשר של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן

לזניה כרוב ובשר

לזניה נטולת גלוטן מעלי כרוב בטעמים ערביים: צנוברים, בהרט, רכז רימונים - כל מה שכולנו אוהבים למתכון המלא
  • לחם פצפצים מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר וחגית ביליה
    לחם פצפצים מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר וחגית ביליה
  • לחם פצפצים של לייזה פאנלים. צילום: גיא בהר וחגית ביליה
    לחם פצפצים של לייזה פאנלים. צילום: גיא בהר וחגית ביליה

לחם פצפצים

נתקלתי ב־Bubble Bread ברשת ומיד רצתי להכין. למה פצפצים? כי הכי כיף לזלול את הפצפצים הקטנים האלה למתכון המלא
גאוני ונועז - כנאפה לשניים של “יפו תל אביב”. צילום: דן לב | הכנה ובדיקת המתכונים: מיכל מוזס | סגנון: דלית רוסו
גאוני ונועז - כנאפה לשניים של “יפו תל אביב”. צילום: דן לב | הכנה ובדיקת המתכונים: מיכל מוזס | סגנון: דלית רוסו

כנאפה לשניים של חיים כהן

31 דירוגים
אם מוותרים על הסירופ, אפשר להגיש את הכנאפה גם כמנה ראשונה או צמחונית עם תוספת תרד או פטריות למתכון המלא