קערת השמש העולה

מרק ראמן

כך תכינו את המרק היפני המפורסם במגוון גרסאות
אוקטובר 2019

מרק הראמן נולד בסוף מלחמת העולם השנייה. חיילים יפנים חזרו מסין לארץ מולדתם בלי מקצוע או השכלה, אחרי שלמדו להכין את המאכל הסיני הלאומי – לו מיין (אטריות). ל’ ור’ ליפני הן כמעט זהות מה שיצר את המילה ראמן. כל יפני כזה שהכין מרק עם אטריות התאים את המרק למחוז שלו. בצפון למשל, בספורו, המכה (MECCA) של הראמן, יש מוצרי חלב והם מוסיפים קובית חמאה ותירס למרק המופלא שלהם, בשירהקאווה שבפוקושימה (מרכז המדינה) יש מים מינרלים ייחודיים שמייצרים אטריות עם מרקם נגיס האופייניות לאיזור ובקיפאון של טסובנה סמז’ה הוסיפו לציר כמויות אדירות של שומן חזיר ובצל חי, דרך גאונית לרפד את הגוף ואת הנפש. לפניכם מספר מתכוני ראמן.

היאשי צ'יקה - ראמן קיצי מאטריות צוננות ברוטב מתוק של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
היאשי צ'יקה - ראמן קיצי מאטריות צוננות ברוטב מתוק של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

ראמן קיצי – היאשי צ'וקה

2 דירוגים
מנת ההיאשי צ'וקה היא גרסת הקיץ לראמן. את התוספות והרוטב משנים לפי מה שזמין ואוהבים למתכון המלא
מרק דגים עם אטריות ראמן של שפית אמילי גולדברג. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר; ; כלים: דינה בר נצר
מרק דגים עם אטריות ראמן של שפית אמילי גולדברג. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר; ; כלים: דינה בר נצר

מרק דגים עם אטריות ראמן

במתכון הזה שילבתי בין בויאבז למרק ראמן באמצעות אטריות ותיבול אסייתי, ולדעתי, היום הוא הגיע לכדי שלמות למתכון המלא