נותנים בהם סימנים

סימני ראש השנה והברכות

מדלעת ותמרים דרך ראש של דג ועד תפוח בדבש - כל הפתיחים של ראש השנה
יוני 2019

הסימנים או הברכות הם חלק בלתי נפרד מהפתיח של כל ארוחת חג. הם משתנים מעדה לעדה, ויכולים לכלול בין היתר מרכיבים כמו כרשה, רימונים, לוביה, תמרים, ראש של דג או בקר, תפוח בדבש, גזר ודלעת. לפניכם מבחר מתכונים המשלבים את סימני החג.

לכל המתכונים לראש השנה

משאוושה לוביה עם מש ועדשים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
משאוושה לוביה עם מש ועדשים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו

משאוושה לוביה עם מש ועדשים

2 דירוגים
מהלוביה היבשה אני מכין ממרח הדומה לחומוס שמתובל בלימון וג'ינג'ר, ומעליו אני ממליץ להניח משאוושה של קטניות למתכון המלא
סלט עדשים שחורות, סלקים, ענבים וכוסברה של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
סלט עדשים שחורות, סלקים, ענבים וכוסברה של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

סלט עדשים שחורות, סלקים, ענבים וכוסברה

לעדשים טעם ניטרלי אך ברגע שמחברים להן טעמים ומרקמים שונים בפרופורציות הנכונות הן הופכות למשהו אחר למתכון המלא
סלט סגול של רדיקיו, רימונים ועלי סלק עם ויניגרט סומאק ובוטנים של שף עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו
סלט סגול של רדיקיו, רימונים ועלי סלק עם ויניגרט סומאק ובוטנים של שף עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו

סלט רדיקיו, רימונים ועלי סלק עם רוטב סומאק ובוטנים

הרדיקיו נמכר בשווקי איכרים, אבל אם לא מצאתם אפשר להחליף אותו בכרוב סגול, לשמירה על משחק המרקמים בסלט למתכון המלא
כרישה מזוגגת ביין, הל, צימוקים ועצמות מוח של שף עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו
כרישה מזוגגת ביין, הל, צימוקים ועצמות מוח של שף עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו

כרישה מזוגגת ביין, הל, צימוקים ועצמות מוח

לעיתים נדירות כרישה מקבלת תפקיד ראשי, אבל בראש השנה רק מתבקש לפנות לה את מרכז הבמה למתכון המלא
חציל קלוי עם כרשה ורימונים של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
חציל קלוי עם כרשה ורימונים של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

חציל קלוי עם כרשה ורימונים

חציל עם טחינה וגרגירי רימון זה הימור בטוח ובנאלי. תוספת של כרשה אפויה מוציאה אותו מהשגרה ומוסיפה לו מתיקות למתכון המלא
מרק כרשה וגבינה מותכת בסגנון צפון אירופאי של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
מרק כרשה וגבינה מותכת בסגנון צפון אירופאי של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

מרק כרשה וגבינה מותכת בסגנון צפון אירופאי

2 דירוגים
מרק חגיגי שנפוץ במדינות צפון אירופה. אפשר להוסיף פרוסות של פטריות שמפיניון אם רוצים, בשלב טיגון הבצל למתכון המלא
סלט עדשים, ירקות קטנים ועלים עם לאבנה של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
סלט עדשים, ירקות קטנים ועלים עם לאבנה של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

סלט עדשים, ירקות קטנים ועלים עם לאבנה

2 דירוגים
המנה הזאת נולדה מהצורך להרכיב סלט עשיר שאינו מבוסס רק על עלים. לא חייבים לשלב את כל העלים - השתמשו במה שמצאתם למתכון המלא
כרשות ופול ביין לבן וחמאה של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
כרשות ופול ביין לבן וחמאה של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

כרשות ופול ביין לבן וחמאה

3 דירוגים
כרשה הולכת מצוין עם יין לבן וחמאה, הם מוציאים ממנה רכות ומתיקות שהופכת אותה למעדן. מנה מנצחת על שולחן החג למתכון המלא
לביבות זוקיני, כרשה וקשקבל של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
לביבות זוקיני, כרשה וקשקבל של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

לביבות זוקיני, כרשה וקשקבל

4 דירוגים
הגרסה של אביבית עסיסית בזכות השילוב של זוקיני וכרשה, ירוקה וארומטית משום שפע העשבים ודשנה הודות לקשקבל למתכון המלא
חורשט לוביה -בשר בקר עם לימון פרסי ולוביה של שפית דיאנה רחמני. צילום: אפיק גבאי
חורשט לוביה -בשר בקר עם לימון פרסי ולוביה של שפית דיאנה רחמני. צילום: אפיק גבאי

חורשט לוביה: בשר בקר עם לימון פרסי ולוביה

3 דירוגים
"חורשט" פירושו תבשיל בפרסית. החורשט הזה הוא קדירת בשר עשירה וחגיגית, עם המון רוטב טעים שנספג באורז שמוגש איתו למתכון המלא
קדירת בשר ראש בגרגירי חומוס, עגבניות ופלפל שושקה של שף צ'רלי פדידה. צילום: אפיק גבאי
קדירת בשר ראש בגרגירי חומוס, עגבניות ופלפל שושקה של שף צ'רלי פדידה. צילום: אפיק גבאי

קדרת בשר ראש בגרגירי חומוס, עגבניות ופלפל שושקה

קדרת בשר מסורתית מהמטבח המרוקאי עם קצת חריפות. כדי לחסוך עבודה, משתמשים בגרגירי חומוס קפואים או משומרים למתכון המלא
פילה קרפיון בקראסט של פירורי לחם מתובלים עם יין לבן, עגבניות שרי ואנשובי. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
פילה קרפיון בקראסט של פירורי לחם מתובלים עם יין לבן, עגבניות שרי ואנשובי. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

פילה קרפיון בקראסט של פירורי לחם מתובלים

1 דירוגים
מנת רושם אלנגנטית, שתקצור שבחים מהאורחים: מתחילים עם צלייה של הפילה במחבת ומסיימים בתנור למתכון המלא
סביצ’ה סלמון, תפוחי עץ, חזרת, 
בצל סגול, נענע וכוסברה
. צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע
סביצ’ה סלמון, תפוחי עץ, חזרת, בצל סגול, נענע וכוסברה . צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע

סביצ’ה סלמון, תפוחי עץ, חזרת, בצל סגול וירוקים

יש אין ספור גרסאות למאכל הדרום האמריקאי הפופולרי. כאן חיברנו אותו לאחד מסמלי החג (תפוחים) וחיזקנו עם חזרת שמוסיפה חריפות מעניינת.   למתכון המלא
כרישה ממולאת בתבשיל זנב שור ורימונים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
כרישה ממולאת בתבשיל זנב שור ורימונים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כרישה ממולאת בתבשיל זנב שור ורימונים

1 דירוגים
זנב שור הוא נתח עם הילה יוקרתית אף על פי שהוא מהנתחים הזולים בשוק. הוא מעולה לצירים, לתבשילים ולרטבים סמיכים למתכון המלא
רוסטביף דלעת עם גרגרי חרדל, פלפל שחור וטחינת שקדים. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
רוסטביף דלעת עם גרגרי חרדל, פלפל שחור וטחינת שקדים. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

רוסטביף דלעת עם גרגרי חרדל, פלפל שחור וטחינת שקדים

1 דירוגים
היום אנחנו כבר יודעים שירקות שלמים יכולים לתפקד כמנה עיקרית מפוארת, אם יזכו לטיפול הנכון. והפעם: דלעת למתכון המלא
לברק‭ ‬צלוי‭ ‬על‭ ‬מצע‭ ‬סלק‭ ‬עם רוטב יוגורט לימוני. צילום: דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר | מתוך חוברת שבועות של "תנובה"
לברק‭ ‬צלוי‭ ‬על‭ ‬מצע‭ ‬סלק‭ ‬עם רוטב יוגורט לימוני. צילום: דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר | מתוך חוברת שבועות של "תנובה"

לברק‭ ‬צלוי‭ ‬על‭ ‬מצע‭ ‬סלק‭ ‬עם רוטב יוגורט לימוני

2 דירוגים
כשצולים סלק טעמו נעשה מתקתק והוא מתחבר יפה לטעמו העדין של הדג הצלוי. לפני ההגשה יוצקים על הדג את הרוטב הרענן למתכון המלא