פצצת אנרגיה צהובה

עוגת בננות עסיסית

מעוגות בחושות דרך מאפינס ועד לעוגת שוקולד מרשימה
יולי 2019

אם יש לכם בבית הרבה בננות בשלות ואתם לא יודעים מה לעשות אתן, התשובה הנכונה היא תמיד "עוגת בננות". עוגת בננות יכולה להיות בחושה בסיסית ופשוטה מאוד, מחומרי הבסיס במזווה, דרך עוגה בריאה עם קמח כוסמין ולחילופין אפשר להפוך אותה לעוגה מפוארת ולשלב את הפרי הצהוב בתוך קרם ברולה, או בתוך עוגת שוקולד מרשימה. כל הנאמר תקף כמובן גם לגבי מאפינס וברד פודינג.

טאטן אישי של בננות וברנדי של מיכל מוזס. צילום: Shutterstock.
טאטן אישי של בננות וברנדי של מיכל מוזס. צילום: Shutterstock.

טאטן אישי של בננות וברנדי

ההכנה של טאטן בננות פשוטה יותר מהכנת טאטן תפוחים מכיוון שלא צריך לבשל את הבננות בתוך הקרמל, ואגוזי הפקאן בבצק משלימים את טעם הבננה ומוסיפים ממד נוסף של פריכות למתכון המלא

מאפינס בננה וחמאת בוטנים

הבננות נותנות מרקם רך ומתיקות, חמאת הבוטנים נותנת תוספת חלבון וקונטרה מלוחה, היוגורט מוסיף עוד חלבון ועסיסיות - והשילוב בין שלושתם הוא אחד הטעימים שיש למתכון המלא
מאפינס בננה ואוראו בציפוי קרם גבינת שמנת ואוראו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
מאפינס בננה ואוראו בציפוי קרם גבינת שמנת ואוראו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

מאפינס בננה ואוראו בציפוי קרם גבינת שמנת ואוראו

2 דירוגים
מתכון קליל למאפינס בננה מצופים בשמנת ומשודרגים בעזרת עוגיות אוראו, שהופכות את הקינוח למושלם באמת למתכון המלא
עוגת בננות עם שברי שוקולד מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר
עוגת בננות עם שברי שוקולד מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר

עוגת בננות עם שברי שוקולד מריר

11 דירוגים
עוגת הבננות הזאת קרובה יותר ללחם בננות, אך עם כמה "פינוקים" בדמות קוקוס, שקדים טחונים, סירופ מייפל ושוקולד למתכון המלא
ברד פודינג בננה, צ'אי ואגוזי לוז של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
ברד פודינג בננה, צ'אי ואגוזי לוז של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

ברד פודינג בננה, צ'אי ואגוזי לוז

4 דירוגים
אפשר להחליף את הלחם הפשוט בלחם מעניין ומתקתק יותר, כמו לחם מקמח מלא עם צימוקים או אגוזים למתכון המלא
לחם בננה עם אגוזי מלך, שוקולד צ'יפס ושטרויזל שיבולת שועל של הקונדיטורית אילה ענבר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן
לחם בננה עם אגוזי מלך, שוקולד צ'יפס ושטרויזל שיבולת שועל של הקונדיטורית אילה ענבר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן

לחם בננה עם אגוזי מלך ושוקולד צ'יפס

6 דירוגים
בננה ברד זה לא ממש לחם, אבל הוא גם לא מתוק כמו עוגה. בגרסה הזו הוא מקבל בוסט בריאותי משיבולת השועל למתכון המלא