מתכון

ארטישוקים ממולאים בבורי ברוטב זעפרן לימוני

פברואר 2016
1 דירוגים
ארטישוקים ממולאים בבורי ברוטב זעפרן לימוני. סגנון: אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה
ארטישוקים ממולאים בבורי ברוטב זעפרן לימוני. סגנון: אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה

האביב הוא שעתו של הירק-פרח, חביב האיטלקים והמרוקאים. החג הוא הזדמנות להתפנק על זעפרן, תבלין של אירועים מיוחדים

האביב הוא שעתו של הירק-פרח הזה, חביב האיטלקים והמרוקאים. החג המתקרב הוא הזדמנות להתפנק על זעפרן, תבלין של אירועים מיוחדים. אם אין, אפשר להחליפו בכורכום.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית בורי:

לרוטב:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

ממלאים ומטגנים:

1

מערבבים את חומרי המלית.

2

ממלאים את תחתיות הארטישוק כך שיתקבלו גבעות יפות, שישלימו אותן לכדור.

3

מחממים מחבת עם שמן. מקמחים קלות את הארטישוקים הממולאים ומזהיבים מכל הצדדים.

מכינים את הרוטב, מבשלים ומגישים:

4

מחממים את חומרי הרוטב מלבד הכוסברה בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הממולאים המטוגנים ומבשלים מכוסה 20 דקות. מדי פעם הופכים. מוסיפים כוסברה ומגישים.

קילוף ארטישוק
לפני שמתחילים מכינים קערה עם מים וחצאי לימון, כי תחתיות הארטישוק משחירות בן רגע וחומצת הלימון שומרת עליהן.
מפרידים את תחתית הגבעול מהבסיס.
תולשים את העלים התחתונים ומקלפים סביב הבסיס.
מניחים את הארטישוק על צידו, חותכים ומסלקים את העלים העליונים.
מנקים את השערות מהליבה ומושחים במיץ לימון.
מניחים בקערה עם מי לימון.

 

גיוון: את קמח המצה אפשר להחליף בפירורי לחם.