מתכון

בורקס תרד, קשקבל וטולום

4 דירוגים
בורקס תרד, קשקבל וטולום של שפים אריק דרחני ומולי מגריסו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
בורקס תרד, קשקבל וטולום של שפים אריק דרחני ומולי מגריסו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

המילוי הזה אוחז את מוצרי הדגל של טורקיה – התרד וגבינות הקשקבל והטולום - והוא אחד הנפוצים והטעימים

לפני שמתחילים, מומלץ לקרוא את כתבת הטיפים להכנת בורקס עם יופקה: איך  מכינים בורקס מושלם? במידה ולא משתמשים בבצק יופקה קנוי, מכינים מתכון לבצק יופקה תוצרת בית 

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מטגנים את הבצלים בסיר עם שמן הזית עד שהם מזהיבים. מוסיפים את המרווה, האורגנו והצ'ילי ומטגנים במשך 2 דקות.

2

מוסיפים את התרד ומבשלים עד שהוא מתרכך ומאבד נפח. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהאש. מסננים ומצננים את התערובת. מוסיפים לתערובת את הגבינות המגוררות.

3

מסדרים את המלית בשורה צרה לאורך אחד מצדדיו של הבצק ומגלגלים לצורה הרצויה. אופים את הבורקס במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.