מתכון

סופלה גבינה קליל עם סירופ קינמון

דצמבר 2015
סופלה גבינה קליל עם סירופ קינמון. צילום: דן לב
סופלה גבינה קליל עם סירופ קינמון. צילום: דן לב

קינוח סתווי מושלם. מגישים מייד בתום ההכנה, כדי לשמור על הגובה מעורר הרושם

קינוח סתווי מושלם. מגישים מייד בתום ההכנה, כדי לשמור על הגובה מעורר הרושם. ביום שאחרי פני הסופלה נפולים ומבוישים, אך עדיין מדובר ביופי של עוגות גבינה אישיות.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסופלה:

לסירופ קינמון:

להגשה:

לסופלה:

לסירופ קינמון:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הסירופ:

1

מביאים את כל חומרי הסירופ לרתיחה בסיר ומצמצמים על להבה נמוכה כ-20 דקות, עד שמגיעים למרקם בסמיכות של סירופ מייפל. מצננים מחוץ למקרר (מוציאים את התבלינים).

מכינים את הסופלה:

2

מערבבים גבינות, דבש, קליפת לימון מגוררת, חלמונים, מחצית מהקורנפלור ומחצית מאבקת הסוכר בקערה לתערובת אחידה. מעבירים לחצי שעה למקרר (הקירור יסייע להתפחה).

3

מחממים תנור ל-220 מעלות.

4

מקציפים חלבונים לקצף יציב אך לא יבש מדי. מקפלים פנימה את יתרת הקורנפלור ואבקת הסוכר.

5

מקפלים 1/4 מקצף החלבונים לתערובת הגבינות עד להיטמעות. מקפלים את יתרת הקצף.

6

משמנים קעריות סופלה בחמאה, מפזרים מעט סוכר ומנערים שאריות. יוצקים את התערובת לכלים עד 3/4 מגובהם. מסדרים בתבנית שמלאה עד מחצית גובהה במים.

7

אופים כ-15 דקות, עד שהסופלה עולה מעל שפת הכלים ומשחים.

מוציאים מייד מהכלים ומגישים:

8

עוברים בעדינות עם סכין סביב דפנות הכלי, הופכים בזהירות על כף היד, מניחים מאוד בזהירות צלחת קטנה הפוכה מעל והופכים הכל חזרה. יוצקים סביב סירופ קינמון וזורים אבקת סוכר וצנוברים קלויים.