עשור לסושיאל קלאב ועוד אירועים שווים החודש
החודש הקצר בשנה דווקא עמוס בכל טוב: פופ אפים בהשראת טורקיה ואיטליה, תערוכת יין שווה, שיתופי פעולה עם שפים צרפתיים ועוד

מסעדת Prism הברלינאית תתארח בג'ורג' וג'ון
במסעדת ג'ורג' וג'ון יארח את השף גל בן משה (מסעדת Prism – ברלין המוערכת) לערב חד פעמי שבו ייצור יחד עם שף המסעדה תומר טל תפריט שיתבסס על חומרי גלם מקומיים ויאחד בין עולם הבישול העילי לבישול יפואי עכשווי. בין המנות: טרטר כבש עם מליטה מעושנת, חבוש שחור, פרנץ' טוסט וקרם חלמון ביצה (70 ש"ח); ניוקי תרד שחור וריקוטה ביתית, עגבניות מיובשות מהקיץ, תרד, אפונה טרייה וציר פרמזן (110 ש"ח) ועוד.
מתי: 9 בפברואר

שבוע הקולינריה הצרפתית
זה השנה השמינית ששבוע הקולינריה הצרפתית יצויין במסעדות ברחבי הארץ, והשנה הדגש הוא על חבל אוברן-רון-אלפ שידוע בייצור יינות משובחים, גבינת רקלט ושוקולד איכותי. נופיו של חבל זה הם הרי האלפים והוא גובל בשוויץ ואיטליה – דבר שמשפיע על הקולינריה המקומית. כ-18 שפים ושף קונדיטורים יגיעו לישראל במסגרת האירוע ויתארחו במסעדות שונות מצפון הארץ ועד באר שבע. בין האירועים: מסעדת פאסטל תארח את השף קלמנט לאטייה (מסעדת Histoires sans faim) ואת השף קונדיטור כריסטוף טולופ (מסעדת Christian Têtedoie המכוככת) ומסעדת מונא שתארח את השף ז'וליאן גוטייה (מסעדת M). בנוסף, שפים צרפתיים ידגימו הכנה של מנות מסורתיות מאזור אוברן-רון-אלפ בכיתות אומן שייערכו במלון "קרלטון" תל אביב, ובתי הספר לבישול "דנון" ו"רימונים".
מתי: 9־13 בפברואר
לפרטים נוספים: אתר האירוע

תערוכת היין סומלייה
סומלייה היא תערוכת היין הגדולה בישראל המתקיימת זה השנה ה-17. למעלה מ-60 יקבים ישראליים, לצד עשרות מותגי יין בינלאומיים יציגו מאות יינות ואביזרים משלימים לתרבות היין. במקום יועברו גם סדנאות מקצועיות ויוצעו טעימות יין והמבקרים יוכלו לרכוש יינות ישירות מהיקבים והיבואנים במחירים מיוחדים (150 ש"ח, כולל כוס יין ושובר 50 ש"ח לרכישת יינות).
מתי: 10־11 בפברואר
לפרטים נוספים: אתר האירוע

עשור לסושיאל קלאב
מסעדת סושיאל קלאב חוגגת עשור בשלושה ערבים קולינריים שבהם יתארחו שפים שיתנו את הפרשנות האישית שלהם למסעדה. בערב הראשון (11.2) יבשלו ביחד שף המסעדה צביקה שטראוס ושף שרון כהן (שילה, שבה היה שטראוס סו שף) מנות המבוססות על דגה טרייה ופירות ים. בערב השני (18.2) יתארח שף מיכאל גרטופסקי (מיכאל – ביסטרו מקומי) שהיה השף הראשון של הסושיאל קלאב. גרטופסקי יכין תפריט הכולל טוויסטים שונים למנות דגל קלאסיות מביסטרו מיכאל. בערב השלישי (25.2 ) יתארח שף עומר מילר עם פרשנויות ייחודיות למנות המבורגר ופיצה מבית סוסו אנד סאנס ופיצה סבא. באותו ערב יושק תפריט קוקטיילים חדש פרי יצירתם של דריה מחוטה ומוש בודניק.
מתי: 11, 18 ו־25 בפברואר

חוויה טורקית במסעדת יפו – תל אביב
לאחר שיצאו למסע משותף לטורקיה, החליטו שף חיים כהן ונוף עת'מאנה אסמעיל לערוך שתי סעודות טורקיות חגיגיות במסעדת יפו תל אביב של כהן. התפריט יורכב בהשראת מנות מאזור גזיאנטפ ואדנה, בהן: מנטי – כיסני תפוחי אדמה ותרד ברוטב יוגורט כבשים וגבינת טולום, קלמארי ממולא חצילים ויוגורט, טליאטלה פיסטוק ירוק בחמאת מרוות בר ומרציפן ועוד.
מתי: 10־11 בפברואר

ארוחה תאילנדית של שפית לילך רווה בדנון
במסגרת סדרת ארוחות קונספט המתחקה אחרי שורשי מטבחים שונים תתארח השפית לילך רווה (אסיה לשעבר) בבית הספר לקולינריה דנון ותבשל יחד עם התלמידים ארבע ארוחות בהשראה תאילנדית מהצפון ועד לדרום המתובל והחם (240 ש"ח לאדם לא כולל שתייה).
מתי: 12־13 בפברואר
לפרטים נוספים: danon.org.il

שבוע הקינוחים של ישראל
בשבוע הבא ייפתח שבוע הקינוחים שיכלול מנות ספיישל ושיתופי פעולה מיוחדים במסעדות ברחבי הארץ: השוקלטיירית איקה כהן יצרה קינוחים מיוחדים בשיתוף מסעדות כמו ג'ורג' וג'ון, הוטל מונטיפיורי, צפרה וטופולופומפו; הוטל מונטיפיורי תארח את השף קונדיטור טל שפירא (עמוד האינסטגרם desserted_in_paris@); ומסעדות שונות כמו טוטו, מונא, מגרב ועוד יצרו תפריט קינוחים המורכב מקינוח נוסטלגי וקינוח בפרשנות חדשה. אוצר הפרויקט, שף קונדיטור אלון שבו, יקיים בסטודיו שלו סדנאות קינוחים.
מתי: 11־18 בפברואר

ג'ם סשן איטליה – תל אביב
שף יוגב ירוס וצלם האוכל דן לב עורכים סיורי בוטיק המשלבים אוכל וצילום בטוסקנה. בהשראתם, הם יקיימו בסטודיו של לב ערב שכולו חיבור בין איטליה לתל אביב באווירה לא מחייבת ועם תפריט שיורכב מפסטות טריות, ירקות עונתיים, דגה טרייה, יין חופשי ועוד (290 ש"ח כולל הכל).
מתי: 20 בפברואר

חודש שורשים בקלארו
במסעדת הפארם טו טייבל של השף רן שמואלי מקדישים את חודש פברואר כולו לירקות השורש הנמצאים בשיאם בחורף: גזרים, קולורבי, לפתות, צנוניות וסלקים מככבים בכל חלקיו של התפריט החודשי ואפילו בתפריט הקוקטיילים. בין המנות בתפריט זה תמצאו תמנון צרוב עם כרישה, תפוח אדמה ננסי, שורש סלרי ובייקון (86 ש"ח) וקינוח סברינה סלק עם קרם יוגורט ומרקחת סלקים (48 ש"ח).
מתי: במהלך פברואר

GRILL & EGGS – פברואר עולמי בבנדיקט
קבוצת מסעדות בנדיקט מציינת זו הפעם התשיעית את חודש "פברואר עולמי" בסדרה של ספשיילים מרחבי העולם. השנה מתמקד התפריט בשילובים שונים בין בשר לביצים: גריל צ'יז סנדוויץ אמריקאי במילוי בשר אונטריב בבישול ארוך (76 ש"ח); נקניקיות בוואריות עם ביצים עלומות בפרעצל (68 ש"ח); סטייק דלורית צלויה צמחוני עם ביצי עין, שעועית ירוקה ותפוח אדמה (64 ש"ח) ועוד.
מתי: במהלך פברואר

כלניות ואוכל בפסטיבל דרום אדום
הפסטיבל לתיירות כפרית בצפון הנגב יתפרש השנה על פני חמישה סופי שבוע, שבמהלכם יתקיימו הופעות, סיורים, צעדת הכלניות המסורתית ומירוץ הכלניות. בשוקי האיכרים יימכרו מוצרים ארטיזנליים של יצרנים מקומיים ותוצרת חקלאית מקומית.
מתי: במהלך פברואר
לפרטים נוספים: דרום אדום – הדף הרשמי
