איך בוחרים דגים? המדריך של בני הדייג
מהם המבחנים לבדיקת טריות הדג? איזה דג מתאים לבישול ואיזה לצלייה? "בני הדייג", חושף את כל הסודות ממצולות מטבחו
איך לקנות דגים?
1. ראשית חשוב להכיר את החנות שבה קונים. כדאי להגיע בעקבות המלצה או להיכנס ולשאול קצת שאלות כמו "מנין הדגים?", "מהי רמת הטריות?" והכי חשוב – "מה המחיר?". אם המחירים זולים מאוד ביחס למחירי השוק, צאו מהר ואל תתפתו.
2. ניקיון הדגים הוא דבר חשוב ביותר. בקשו מהמוכר לנקות את הדג מחלקיו הפנימיים וכמובן להסיר לחלוטין את הקשקשים והזימים.
3. שימו לב למשקל הדג ובחרו נכון את גודלו בהתאם למספר הסועדים. עדיף לבחור דג אחד "שמן" ולא כמה דגים קטנים.
4. פילוט הדג הכרחי להצלחת מתכונים. בקשו מהמוכר לפלט את הדג עבורכם ואף לשמור את העצמות והראש להכנת ציר דגים איכותי.
איך להכין כל דג?
לוקוס. מלך הדגים. מתאים לגריל, לצלייה ואפילו לחריימה.
פילה לוקוס עם קרם ארטישוק ירושלמי
סלמון. הדג שמככב בכל ארוחת דגים ביתית. ניתן לאכול אותו גם טרי וגם אפוי, ויכול לקבל כמעט כל תיבול שרוצים.
סלמון בשקית קוקי ותבלינים אסיאתיים
בורי. מתאים במיוחד לתבשילי דגים. ניתן לבשל בסיר או לטחון להכנת קציצות עסיסיות.
מתכון לחריימה בורי
דניס. צורת ההכנה המומלצת ביותר היא אפייה בתנור.
פילה דניס עם ירקות שורש
איך יודעים שהדג טרי?
1.מבחן האצבע. מרקם עור הדג צריך להיות גמיש, כך שכאשר לוחצים באצבע לא נוצר שקע והעור חוזר לצורתו המקורית.
2.מבחן העין. עיני דג טרי הן מבריקות, שקופות, לחות, וללא נקודה לבנה באמצע. נקודה לבנה מעידה על כך שהדג היה בהקפאה ולכן איכותו וטעמו יהיו פחותים.
3.מבחן הצבע. תמיד חפשו דגים עם זימים בצבע אדום. זימים חומים מעידים על כך שהדג אינו טרי. כמו כן בדקו אם על הדג או בתוכו מופיעים כתמים ירוקים. אלה חומרים מכיס המרה של הדג, שמעידים שהדג לא נוקה כראוי.
4.מבחן הריח. נכון שדגים מטבעם אינם מריחים כמו בושם, אבל יש ריח של דג ויש ריח מסריח של חוסר טריות וריקבון.
איך להקפיא דג טרי?
הקפאה של דג טרי אחרי שהוא פולט ונוקה היא אפשרית, אך הקפידו מראש שהדג עטוף היטב בניילון נצמד, על מנת שריח הדג לא ישתלט לכם על המקפיא, ומאידך שהדג לא יקבל כוויות קור שיפגעו בטעמו לאחר ההפשרה.