סלט פלמידה קונפי ותפוחי אדמה של מיכל וקסמן. צילום: שני בריל סלט פלמידה קונפי ותפוחי אדמה מאת מיכל וקסמן 10 דקות קל כשר דגים סלט פלמידה קונפי ותפוחי אדמה - כמילוי לפריקסה, או כמנה בפני עצמה. בגרסה הזו הפריקסה כמעט נאמן למקור במבנה שלו למתכון המלא
פריקסה במילוי קלאסי של מיכל וקסמן. צילום: שני בריל איך אומרים חנוכה בתוניסאית? מאת מיכל וקסמן אוכל תוניסאי אוכל צפון אפריקאי פריקסה קלאסי, פריקסה טבעוני או פריקסה עם טוויסט. המתכונאית ומחברת ספרי הבישול מיכל וקסמן מגישה את המדריך השלם לפריקסה לכתבה המלאה
פריקסה טבעוני במילוי כרובית ותפוחי אדמה מטוגנים של מיכל וקסמן. צילום: שני בריל סלט תפוחי אדמה וכרובית מטוגנים מאת מיכל וקסמן קל כשר טבעוני הסלט הזה נולד כמילוי לפריקסה טבעוני - אבל הוא יצטיין גם על כל שולחן מאזטים ובכל פיקניק למתכון המלא
קרם אריסה ולימונים כבושים של מיכל וקסמן. צילום: שני בריל קרם אריסה ולימונים כבושים מאת מיכל וקסמן 5 דקות קל כשר טבעוני ממרח נפלא ועז טעמים, שיהיה טעים אף יותר אם תשתמשו באריסה ולימון כבוש שהכנתם בעצמכם למתכון המלא
פלמידה (או טונה) בכבישה ביתית של מיכל וקסמן. צילום: דני בריל פלמידה (או טונה) בכבישה ביתית מאת מיכל וקסמן כ-30 דקות קל כשר דגים פלמידה לבנה טרייה, אדומה או בוניטו - כולם יניבו דג כבוש שבשרו רך, עסיסי ובעל טעם דגי במידה למתכון המלא
מלפפונים בכבישה ביתית של מיכל וקסמן. צילום: שני בריל. מלפפונים חמוצים מאת מיכל וקסמן 5 דקות + כשבוע כבישה קל כשר כבושים הכמויות של המלפפונים והמים עשויות להשתנות בהתאם לגודל הצנצנת שבחרתם. הכי חשוב להקפיד על היחסים שמפורטים במתכון למתכון המלא
סלטא משוויה של מיכל וקסמן. צילום: שני בריל סלט משוויה – סלט פלפלים קלויים תוניסאי מאת מיכל וקסמן כ-20 דקות קל כשר טבעוני משוויה היא סלט מירקות שניצלו על גריל פחמים. פלפלים, בצל, חצילים ועגבניות - כולם יכולים לקחת חלק בסלט הזה למתכון המלא
לימונים כבושים של מיכל וקסמן. צילום: שני בריל לימון כבוש של מיכל וקסמן מאת מיכל וקסמן 10 דקות + שלושה שבועות כבישה קל כשר טבעוני קל מאד לכבוש לימונים בבית, קצת מלח וסבלנות והם בידיכם. טעמם של לימונים טריים בכבישה ביתית אינו דומה לטעמם של הקנויים ואם לא אהבתם אותם עד היום תנו הזדמנות להכנתם בעבודת יד למתכון המלא
פריקסה עם סשימי טונה אדומה ופסטו ארוגולה של רן שמואלי וענר בן רפאל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר פריקסה עם סשימי טונה אדומה ופסטו ארוגולה מאת שף ענר בן רפאל ושף רן שמואלי 2:30 שעות קל כשר לחמניות 2 דירוגים הפריקסה הזה הוא בעצם טייק-אוף על סופגנייה מלוחה למתכון המלא
פריקסה של שף יוסי שטרית. פריקסה טונה אדומה מאת שף יוסי שטרית 30 דקות קל כשר טונה אדומה הפריקסה, הכריך הטוניסאי האהוב, מקבל פה ליטוף מתבלינים מהמטבח המרוקאי ומשתדרג עם טונה טרייה - וזה פשוט מעדן למתכון המלא
ג'מבו ברוסקטה פריקסה של שף משה בדישי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעה קנריק ג'מבו ברוסקטה פריקסה מאת משה בדישי 20 דקות קל כשר דגים הבגט התוניסאי המסורתי מתעדכן: את הטחינה מתבלים בסגנון יפני ואת הטונה המשומרת מחליפים בטונה נאה בצריבה עדינה למתכון המלא
אריסה של מיכל וקסמן. צילום: שני בריל. אריסה ביתית של מיכל וקסמן מאת מיכל וקסמן 45 שעה קל מאוד כשר טבעוני 4 דירוגים אפשר להכין אריסה מפלפלים חריפים ואפשר לשלב בה פלפלים מתוקים מיובשים. אם אינכם מחובבי החריף אפשר גם להכין אריסה על טהרת הפלפל המתוק למתכון המלא
סנדוויץ' טוניסאי של נתי שפריר סנדוויץ' טוניסאי של נתי שפריר מאת נתי שפריר 4 שעות קל כשר דגים לחמניות מטוגנות במרקם שמזכיר סופגניות עם ביצה עלומה, נתחי טונה צרובים במחבת, עגבניות צלויות ומיונז לימון כבוש למתכון המלא
לחמניות תוניסאיות. צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע לחמניות תוניסאיות מאת רות אוליבר שעתיים קל כשר אפייה 11 דירוגים גרסה פשוטה של פריקסה ללא טיגון: מכינים לחמניות פשוטות וטעימות ואופים אותן כשהמלית כבר בפנים! למתכון המלא
סנדוויץ’ תוניסאי עם פורל צלוי של דרור פילץ. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר סנדוויץ' תוניסאי עם פורל צלוי מאת דרור פילץ 20 דקות קל כשר דגים 1 דירוגים גרסה עדכנית לסנדוויץ' התוניסאי: במקום טונה משומרת - פילה של פורל, שמשתלב נפלא עם לימון כבוש וממרח עגבניות חריף למתכון המלא