מארחים הדלקת נרות

מתכונים לחנוכה

לביבות, סופגניות ועוד רעיונות טעימים לאירוח הדלקת הנרות
נובמבר 2019

התפריט המלא להדלקת הנרות לחנוכה: מסופגניות אשל ביתיות ומהירות, דרך מתכונים של קרין גורן, רולדין ומיקי שמו ועד לגרסה הבריאה של הסופגניות, לוקומודס יווניות וסופגנית דניות – כל מתכוני הסופגניות במקום אחד. כמו כן יש פה שפע של תכוני לביבות, מהמנה האיקונית של לביבות הבטטה של אורנה ואלה ועד ללביבות תפוחי אדמה דקיקות שמגישים עם רסק תפוחים, ועוד שלל רעיונות לאירוח חג שלא בהכרח כוללים טיגון.

דבלה "מפורקת" עם קרם פטיסייר מי זהר של מאי ישורון. צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר
דבלה "מפורקת" עם קרם פטיסייר מי זהר של מאי ישורון. צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר

דבלה "מפורקת" עם קרם פטיסייר מי זהר

דבלה היא עוגיה טריפוליטאית מבצק דק–דק מטוגן בשמן עמוק וטבול בסירופ סוכר. כאן מגישים את העוגיות עם קרם פטיסייר, כמעין מילפיי מפורק למתכון המלא
מחברת המתכונים של קרלוטה. צילום: חני חמווי
מחברת המתכונים של קרלוטה. צילום: חני חמווי

מחברת המתכונים הסודית של קרלוטה

ההורים של וָונְדַה ניסו בכל הכוח להרחיק אותה מהמטבח, אבל היא תיעדה את התבשילים המשפחתיים במחברת סודית, שעברה בירושה לבתה, קרלוטה. מצאנו בתוכה מתכון לסופגניות איטלקיות מקסימות לכתבה המלאה

לביבות פולנטה וגבינת תום עזים

לביבות קלילות שמדברות גם לילדים וגם למבוגרים ומשלבות קמח תירס, תירס טרי, יוגורמה ותום עזים למתכון המלא
עוגות תפוחי אדמה פיקנטיות של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: דיאנה לינדר
עוגות תפוחי אדמה פיקנטיות של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: דיאנה לינדר

עוגות תפוחי אדמה פיקנטיות

1 דירוגים
את תפוחי האדמה המבושלים מועכים גס, כדי שהמרקם והטעם שלהם יורגשו. מתבלים ומעצבים לעוגות אישיות קטנות. מגישים כתוספת לבשר או עוף למתכון המלא
דונאטס אפויים עם גלייז לימון ופרג של ליאור משיח. צילום: טל סיון; ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
דונאטס אפויים עם גלייז לימון ופרג של ליאור משיח. צילום: טל סיון; ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

דונאטס אפויים עם גלייז לימון ופרג

2 דירוגים
האפייה מאפשרת להכין את הדונאטס בקלות ומרחיבה את המגוון שכן כמעט כל בצק יתאים: מבצק שמרים ועד בלילת עוגה בחושה למתכון המלא
סופגניות רבועות במילוי קרם וניל ושוקולד לבן של שף ארגד רואש. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי
סופגניות רבועות במילוי קרם וניל ושוקולד לבן של שף ארגד רואש. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי

סופגניות ריבועות במילוי קרם וניל ושוקולד לבן

השף אורגד רואש מציג מתכון לסופגניות בלתי שגרתיות, שלא ניתן לעמוד בפניהן למתכון המלא
סופגניית ברלינר עם קרם פרלינה אגוזים מסוכרים של שף ארגד רואש. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי
סופגניית ברלינר עם קרם פרלינה אגוזים מסוכרים של שף ארגד רואש. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי

סופגניית ברלינר עם קרם פרלינה אגוזים מסוכרים

2 דירוגים
לכבוד החנוכה: השף אורגד רואש מדן גורמה מציג מתכון לסופגניות משודרגות למתכון המלא
קרעי דונאטס עם ג'לי אקזוטי וגנאש שוקולד לבן מוקצף של שף ארגד רואש. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי
קרעי דונאטס עם ג'לי אקזוטי וגנאש שוקולד לבן מוקצף של שף ארגד רואש. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי

קרעי דונאטס עם ג'לי אקזוטי וגנאש שוקולד לבן מוקצף

1 דירוגים
קצה נפשכם בסופגניות הקלאסיות? לשף אורגד רואש מדן גורמה יש מתכון מושלם עבורכם לחנוכה הקרוב למתכון המלא
סופגניות אפויות עם מרנג וקרם לימון של שף־קונדיטור מיכאל מצגר. צילום: אפרת ליכטנשטט
סופגניות אפויות עם מרנג וקרם לימון של שף־קונדיטור מיכאל מצגר. צילום: אפרת ליכטנשטט

סופגניות אפויות עם מרנג וקרם לימון

2 דירוגים
מתכון לסופגניות גורמה יוצאות דופן באיכותן, מבית היוצר של שף-קונדיטור מיכאל מצגר למתכון המלא
לביבות דלעת וגזר עם חזה אווז וסלט שומר של שף אוראל קמחי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
לביבות דלעת וגזר עם חזה אווז וסלט שומר של שף אוראל קמחי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

לביבות דלעת וגזר עם חזה אווז וסלט שומר

2 דירוגים
אם החלטתם להמיר מסיבת חנוכה בארוחה ליד שולחן, הלביבות המתקתקות האלה יכולות להיות מנת פתיחה מרשימה למתכון המלא
ספינג' תותים ושמנת של שף־קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: שירן כרמל. סטיילינג: שניר שרוני
ספינג' תותים ושמנת של שף־קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: שירן כרמל. סטיילינג: שניר שרוני

ספינג' תותים ושמנת

נהוג לראות בו את האח החורג של הסופגנייה, אבל ליאור שטייגמן טוען שדווקא הספינג' הוא מעדן החנוכה האולטימטיבי למתכון המלא
ספינג', מתכון בסיסי של שף־קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: שירן כרמל. סטיילינג: שניר שרוני
ספינג', מתכון בסיסי של שף־קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: שירן כרמל. סטיילינג: שניר שרוני

ספינג' מתכון בסיסי

נהוג לראות בו את האח החורג של הסופגנייה, אבל ליאור שטייגמן טוען שדווקא הספינג' הוא מעדן החנוכה האולטימטיבי למתכון המלא
לביבות בטטה ,כרישה ופטה מקמח חיטה מלא של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחיי
לביבות בטטה ,כרישה ופטה מקמח חיטה מלא של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחיי

לביבות בטטה, כרשה ופטה מקמח חיטה מלא

הילה יבניאלי-בוכריס מגישה מתכון מענג ומלא מקוריות ללביבות תפוחי אדמה ובטטה לחנוכה למתכון המלא
סופגניות מלוחות במילוי דוקסל פטריות,בצל ופטרוזיליה של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחיי
סופגניות מלוחות במילוי דוקסל פטריות,בצל ופטרוזיליה של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחיי

סופגניות מלוחות עם דוקסל פטריות, בצל ופטרוזיליה

3 דירוגים
מי אמר שסופגניות חייבות להיות מתוקות? שפית הילה יבניאלי-בוכריס מגישה מתכון מפתיע לחנוכה למתכון המלא
לביבות מתוקות בנוסח איטליה עם ריקוטה של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחיי
לביבות מתוקות בנוסח איטליה עם ריקוטה של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחיי

לביבות מתוקות בנוסח איטליה עם גבינת ריקוטה

לביבות חמות, מתוקות וקלות להכנה עם טוויסט טעים במיוחד למתכון המלא
לביבות תפוחי אדמה בטמפורה עם דבש מתובל של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
לביבות תפוחי אדמה בטמפורה עם דבש מתובל של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

לביבות תפוחי אדמה בטמפורה עם דבש מתובל

2 דירוגים
הלביבות התפוחות המוכרות לנו מהפלאפליות משנות כיוון ומוגשות חמות ומתוקות עם דבש מתובל למתכון המלא
רושטי טבעוני של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
רושטי טבעוני של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

רושטי – לביבת תפוחי אדמה טבעונית

3 דירוגים
רושטי היא לביבה שווייצרית שאינה כוללת ביצים. במקום חמאה, מבשלים אותה בשמן זית - ומקבלים גרסה טבעונית למהדרין למתכון המלא
גראטן פום אנה עם איולי בצל מטוגן של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דלית רוסו
גראטן פום אנה עם איולי בצל מטוגן של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דלית רוסו

הצ'יפס שמשגע את הטיק טוק

9 דירוגים
לביבות תפוחי האדמה המכונות "גראטן פום אנה" הפכו לאחרונה למתכון הכי טרנדי בטיק טוק - ועכשיו גם אתם יכולים להכין אותן בבית - עם ובלי קשר לחנוכה למתכון המלא
לביבות כרובית עם קוואקר וגרעיני חמנייה ברוטב יוגורט-שום-שמיר. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
לביבות כרובית עם קוואקר וגרעיני חמנייה ברוטב יוגורט-שום-שמיר. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

לביבות כרובית עם קוואקר ברוטב יוגורט-שום-שמיר

לביבות המשלבות רכות עם הקראנצ’יות של הקוואקר, ומוגשות עם רוטב יוגורט רענן ליד. אל תוותרו על גרעיני החמנייה למתכון המלא