אוכלים את הלב

מתכוני ארטישוק אביביים שיגרמו לו ללבלב

הוא דורש הרבה סבלנות אבל כשטועמים את לב הארטישוק מבינים שהטרחה משתלמת
ארטישוקים. צילום: חיים יוסף
מרץ 2019

איך מקלפים ארטישוק? קילוף ארטישוק הוא אתגר שדורש קצת עבודה וטרחה, אבל עם הזמן המיומנות נרכשת והמשימה הופכת לפשוטה יותר. אפשר להשתמש בתחתיות ארטישוק קפואות כדי לקצר תהליכים, אבל הן אינן משתוות בטעמן ללבבות ארטישוק טריים. מכינים מראש קערה עם מים קרים ורבעי לימונים, ועוד לימון חצוי. במשך זמן ניקוי וקילוף הארטישוק משפשפים אותו בחצ‎אי הלימון כמה שיותר כדי שלא  ישחיר. כשלב הארטישוק נקי מניחים אותו מיד בקערת מי הלימון. אפשר לשמור את הלבבות בקופסה סגורה עם מי הלימון יום־יומיים במקרר. חותכים את החלק העליון של הארטישוק בסכין מסור. מגלפים את עלי הארטישוק סביב סביב בעזרת סכין טורנה חדה. נזהרים לא לפצוע את הלב. כשמגיעים לחלק הפנימי של העלים הדקים מנקים או תולשים אותם בעדינות עד שמגיעים כמה שיותר קרוב ללב. את החלק הפנימי הסמוך ללב מוציאים בעזרת כף או כפית פריזיאן.