סל וחומר
מטבח הכנות: איך מתכננים תפריט לכל השבוע?
רוצים להפוך את המטבח שלכם לבריא מזין וטעים בלי להשתעבד לבישול אינסופי? קצת תכנון מראש והכנה קדימה ואתם שם
אחת השאלות שאני מקבלת הכי הרבה מאנשים שנחשפים לאוכל שלי במדור או באינסטגרם היא "למי יש זמן לזה?". התשובה שלי היא: לכולם (וזו האמת). אני מאוד רחוקה מלהיות אשפית בניהול זמן ועדיין, אם ניגשים לנושא הבישול בבית (לעצמכם או למשפחה) קצת אחרת, אפשר ליצור שינוי שיקרב את המטבח שלכם למה שהייתם רוצים שהוא יהיה – בריא יותר, קל יותר, מזין ומגוון מבחינת חומרי גלם, טעמים ואפשרויות.
הצעד הראשון שצריך לעשות הוא להתחיל לחשוב רוחבית – לא להגיע לכל ארוחת ערב או צהריים ולשאול מה מכינים היום? אלא לחשוב מראש מה מכינים השבוע.
הצעד השני הוא הכנה של מנות שאני קוראת להן עוגן – כאלו שיודעות להתגלגל לכמה מנות שונות: חזה עוף צרוב שיום אחד מקפיצים עם ירקות וביום השני מכינים ממנו סלט או כריך, קינואה מבושלת שיום אחד היא תוספת ויום אחר היא חלק מתערובת של קציצות. בטטות שאוכלים לצד מנה עיקרית וביום למחרת משלבים בבצק של לחמניות – בקיצור אוכל שעובד בשבילכם. אחרי שמחליטים מה מכינים יוצאים לקניות. אני עובדת עם טבלה, כותבת בכל יום מה הארוחה המתוכננת וגוזרת מזה רשימת קניות.
בסך הכל, בשביל לאכול טוב שבוע אני מבלה במטבח רק כארבע שעות של הכנות מרוכזות (שאפשר גם לפרוש על יומיים) ואז לקראת כל ארוחה נותרת לי לרוב מלאכת הרכבה פשוטה, חיתוך ירקות טריים או הכנה מינימלית של תוספת קטנה. השיטה הזו חוסכת זמן וכסף – אתם קונים מה שאתם באמת צריכים ולא נתקעים עם כל מיני ירקות שחשבתם שאולי יהיה נחמד לעשות איתם משהו מתישהו. אתם זורקים הרבה פחות אוכל לא מנוצל והבונוס – אורח חיים שעושה טוב גם לסביבה.
בחלק מהמתכונים הבאים תמצאו סלק אפוי, בטטה אפויה או קינואה מבושלת שמכינים מראש ומשלבים במנות במהלך השבוע. את הסלק אני אופה על מצע מלח גס – כך הוא נשמר הכי טוב.
מתכונים שילכו אתכם למרחקים ארוכים:
ירוקים מוקפצים בויניגרט חרדל זעתר