מנות ראשונות לארוחת ראש השנה

המתכונים הכי שווים לסיפתח של ארוחת החג
יוני 2019

עם כל הכבוד למנות העיקריות, טיבה של ארוחת חג משובחת נקבעת כבר בסיבוב הראשון. משקיעים בסימני החג של ראש השנה במנות עם רימונים, דלעת, סלק וכרשה, משלבים מנות דג כמו קרפצ'יו, סביצ'ה או  גפילטע פיש, משקיעים בקוגל, קניידלך, מרקים, סלטים שווים וממולאים, וכך תכבשו את לבבות וקיבות האורחים שלכם.

לכל המתכונים לראש השנה 

משאוושה לוביה עם מש ועדשים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
משאוושה לוביה עם מש ועדשים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו

משאוושה לוביה עם מש ועדשים

2 דירוגים
מהלוביה היבשה אני מכין ממרח הדומה לחומוס שמתובל בלימון וג'ינג'ר, ומעליו אני ממליץ להניח משאוושה של קטניות למתכון המלא
בקלאוות סלמון עם פירה תמרים, צ'ילי אדום וצ'ימיצ'ורי אגוזים של שף מאיר עזר ושף ניב כהן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
בקלאוות סלמון עם פירה תמרים, צ'ילי אדום וצ'ימיצ'ורי אגוזים של שף מאיר עזר ושף ניב כהן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

בקלאוות סלמון עם פירה תמרים, צ'ילי וצ'ימיצ'ורי

5 דירוגים
מנת הדג המיוחדת ביותר שתעלה על שולחן החג שלכם. באחריות למתכון המלא
פטה כבד אווז וקרם קוקוס עם קליפות הדרים מסוכרות של שף אוראל קימחי. צילום: אנטולי מיכאלו
פטה כבד אווז וקרם קוקוס עם קליפות הדרים מסוכרות של שף אוראל קימחי. צילום: אנטולי מיכאלו

פטה כבד אווז וקרם קוקוס עם קליפות הדרים מסוכרות

השף אוראל קמחי מכין מקליפות התפוז ממתק מסוכר שמפטפט עם פטה האווז למתכון המלא
סלט עגבניות חריף עם ג'רג'יר ותאנים צלויות של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
סלט עגבניות חריף עם ג'רג'יר ותאנים צלויות של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

סלט עגבניות חריף עם ג'רג'יר ותאנים צלויות

פלפל ירוק ועלי ג'רג'יר מביאים לסלט חריפות עוקצנית. התאנים תורמות מתיקות, והשילוב יוצר סלט עז טעמים אך מאוזן למתכון המלא
סלט סגול של רדיקיו, רימונים ועלי סלק עם ויניגרט סומאק ובוטנים של שף עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו
סלט סגול של רדיקיו, רימונים ועלי סלק עם ויניגרט סומאק ובוטנים של שף עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו

סלט רדיקיו, רימונים ועלי סלק עם רוטב סומאק ובוטנים

הרדיקיו נמכר בשווקי איכרים, אבל אם לא מצאתם אפשר להחליף אותו בכרוב סגול, לשמירה על משחק המרקמים בסלט למתכון המלא
סלקים צבעוניים אפויים עם חזה אווז מעושן בקרמל מייפל של שף עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו
סלקים צבעוניים אפויים עם חזה אווז מעושן בקרמל מייפל של שף עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו

סלקים צבעוניים עם חזה אווז מעושן בקרמל מייפל

אין שולחן ראש השנה בלי סלק. הגרסה שלי עשויה מ-3 רכיבים, כל אחד מהם מביא את האופי שלו: מעושן, מתוק ואדמתי למתכון המלא
כרישה מזוגגת ביין, הל, צימוקים ועצמות מוח של שף עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו
כרישה מזוגגת ביין, הל, צימוקים ועצמות מוח של שף עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו

כרישה מזוגגת ביין, הל, צימוקים ועצמות מוח

לעיתים נדירות כרישה מקבלת תפקיד ראשי, אבל בראש השנה רק מתבקש לפנות לה את מרכז הבמה למתכון המלא
סלט גזר, אגוזים וצימוקים של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
סלט גזר, אגוזים וצימוקים של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

סלט גזר, אגוזים וצימוקים

סלט מתקתק-חמצמץ שמתכתב עם סלט הגזר המתוק המסורתי אבל עם טוויסטים אלגנטיים כמו גילוף הגזר לסרטים ארוכים ודקים למתכון המלא
חציל קלוי עם כרשה ורימונים של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
חציל קלוי עם כרשה ורימונים של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

חציל קלוי עם כרשה ורימונים

חציל עם טחינה וגרגירי רימון זה הימור בטוח ובנאלי. תוספת של כרשה אפויה מוציאה אותו מהשגרה ומוסיפה לו מתיקות למתכון המלא
סשימי אינטיאס על סלט מנגולד ורימונים של שף יחיאל זינו. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו
סשימי אינטיאס על סלט מנגולד ורימונים של שף יחיאל זינו. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו

סשימי אינטיאס על סלט מנגולד ורימונים

2 דירוגים
האינטיאס הוא בין אחרוני הדגים החיים בים הפתוח בלבד. בשרו מוצק בשל העובדה שהוא חי בטבע ולכן הוא גם טעים במיוחד למתכון המלא
קרעה עם סלסלת עשבי תיבול של רן שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
קרעה עם סלסלת עשבי תיבול של רן שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

קישואים (קרעה) עם סלסת עשבי תיבול

3 דירוגים
קרעה היא זן של דלעת שגדל בקיץ - טעמה הוא שילוב של קישוא ודלעת. הטיגון העמוק הופך אותה לפריכה ומגרה, בדומה לצ'יפס למתכון המלא
סביצ’ה סלמון, תפוחי עץ, חזרת, 
בצל סגול, נענע וכוסברה
. צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע
סביצ’ה סלמון, תפוחי עץ, חזרת, בצל סגול, נענע וכוסברה . צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע

סביצ’ה סלמון, תפוחי עץ, חזרת, בצל סגול וירוקים

יש אין ספור גרסאות למאכל הדרום האמריקאי הפופולרי. כאן חיברנו אותו לאחד מסמלי החג (תפוחים) וחיזקנו עם חזרת שמוסיפה חריפות מעניינת.   למתכון המלא
ממרח שעועית לבנה עם כמון, רוזמרין וקליפת לימון. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
ממרח שעועית לבנה עם כמון, רוזמרין וקליפת לימון. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

ממרח שעועית לבנה עם כמון, רוזמרין וקליפת לימון

השעועית משתלבת נפלא עם הרוזמרין והשום, וכשטוחנים אותה מקבלים חלופה מקסימה לממרח חומוס למתכון המלא
גרגרי חומוס בלימון כבוש, פפריקה מעושנת וקליפת תפוז. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
גרגרי חומוס בלימון כבוש, פפריקה מעושנת וקליפת תפוז. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

גרגרי חומוס בלימון כבוש, פפריקה מעושנת וקליפת תפוז

הלימון הכבוש מוסיף עוקצנות והתפוז — רעננות הדרית. כולם יחד יוצרים סלט קל להכנה אך מורכב בטעמיו למתכון המלא
מגה פורטבלה במילוי דוקסל פטריות. צילום: דניאל לילה | סגנון: אורלי פלאי-ברונשטיין
מגה פורטבלה במילוי דוקסל פטריות. צילום: דניאל לילה | סגנון: אורלי פלאי-ברונשטיין

מגה פורטבלה במילוי דוקסל פטריות

פטריות הפורטבלה הגדולות מושלמות למילוי ודוקסל פטריות הוא מלית קלאסית נפלאה, שיכולה לשמש למילוי מגוון של ירקות למתכון המלא
תחתיות ארטישוק פריכות ממולאות בחזה אווז ופטריות. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דלית רוסו . צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
תחתיות ארטישוק פריכות ממולאות בחזה אווז ופטריות. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דלית רוסו . צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

תחתיות ארטישוק פריכות ממולאות בחזה אווז ופטריות

2 דירוגים
הקסם של המנה נעוץ בניגוד המרקמים - הרכות של התחתיות המבושלות מול הפריכות של המלית למתכון המלא
דלעת צלויה עם שעועית ירוקה ושבבי שקדים ברוטב אסיאתי. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
דלעת צלויה עם שעועית ירוקה ושבבי שקדים ברוטב אסיאתי. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

דלעת צלויה עם שעועית ירוקה ושבבי שקדים ברוטב אסיאתי

1 דירוגים
הכנסנו חברים חדשים לקדרת הירקות – דלעת, שעועית ושקדים - וקיבלנו מנה חגיגית ליד (או במקום) הבשר למתכון המלא