דמעות של אושר

מרק בצל

כל הדרכים להכין את המרק הצרפתי המושלם לחורף
נובמבר 2019

לפני שמתחילים להכין מרק בצל:

בצל — הוראות שימוש
קונים בצלים קשים וחלקים — ללא פציעות, ללא ריח בצלי חזק וללא גבעולים ירוקים מבצבצים המעידים על בצל לא טרי.
מאחסנים בחוץ — במקום קריר, יבש ומאוורר, הכי טוב בשכבה אחת. בצל קלוף אפשר לשמור בקירור עד שבוע; בצל חתוך — בתוך קופסה או שקית עד 5-4 ימים במקרר.
טועמים הבצל הלבן נחשב לחריף ביותר, הצהוב קצת פחות והסגול הוא העדין מכולם; אבל מניסיון: מידת החריפות אינה מושפעת מהזן, אלא תלויה בעיקר במועד שבו הפקעת נשלפה מהאדמה. ככל שהבצל טרי יותר, כך טעמיו וחריפותו יהיו חזקים יותר.
מנצלים את הקצוות שקוטמים מראש הבצל להכנת עוגות בצל — להיט מסעדות אמריקני על-זמני: משרים שעה במי קרח ומייבשים היטב. מצפים בשכבה עבה של קמח ומטגנים בשמן עמוק עד שפריך מאוד.

מרק בצל צרפתי עם קוניאק וחזה אווז מעושן של שף עידו פיינר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
מרק בצל צרפתי עם קוניאק וחזה אווז מעושן של שף עידו פיינר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ

מרק בצל צרפתי עם קוניאק וחזה אווז מעושן

2 דירוגים
למרות שקלאסיקה תמיד עובדת, שף עידו פיינר מציע כמה שדרוגים למרק הבצל הצרפתי והופך אותו למעניין הרבה יותר למתכון המלא