סלט פסטה במבחר גרסאות משובחות
שילוב מנצח בין שתי מנות אהובות שמוליד שלם הגדול מסך חלקיו
המדריך להכנת סלט פסטה
מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה.
בתום הבישול מסננים, מוסיפים שמן ומערבבים על מנת למנוע הידבקות.
הרוטב מוסיפים את הרוטב כשהפסטה עדיין חמימה, כדי שתספוג היטב את התיבול. רוב סלטי הפסטה חייבים רוטב, מכיוון שהוא נותן להם את העסיסיות וקושר בין כל המרכיבים בצורה מאוזנת.
תוספות "רטובות" כמו זיתים, גבינה או ירקות קלויים – מוסיפים בדרך כלל עם הרוטב, כדי שיעניקו לו מטעמם. לפעמים מפזרים מעל רק בהגשה, כדי לשמור על מראה רענן.
תוספות פריכות מוסיפים ממש לפני ההגשה, אחרת הן יספגו לחות ויאבדו מקסמן.
עשבי תיבול מוסיפים גם עם הרוטב וגם בהגשה, כדי שיתנו מטעמם ויוסיפו למנה צבע רענן.