סלט פסטה במבחר גרסאות משובחות

שילוב מנצח בין שתי מנות אהובות שמוליד שלם הגדול מסך חלקיו
אפריל 2019

המדריך להכנת סלט פסטה

מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה.
בתום הבישול מסננים, מוסיפים שמן ומערבבים על מנת למנוע הידבקות.

הרוטב מוסיפים את הרוטב כשהפסטה עדיין חמימה, כדי שתספוג היטב את התיבול. רוב סלטי הפסטה חייבים רוטב, מכיוון שהוא נותן להם את העסיסיות וקושר בין כל המרכיבים בצורה מאוזנת.

תוספות "רטובות" כמו זיתים, גבינה או ירקות קלויים – מוסיפים בדרך כלל עם הרוטב, כדי שיעניקו לו מטעמם. לפעמים מפזרים מעל רק בהגשה, כדי לשמור על מראה רענן.

תוספות פריכות מוסיפים ממש לפני ההגשה, אחרת הן יספגו לחות ויאבדו מקסמן.

עשבי תיבול מוסיפים גם עם הרוטב וגם בהגשה, כדי שיתנו מטעמם ויוסיפו למנה צבע רענן.

סלט פסטה עם פסטו, חצילים קלויים ועגבניות מיובשות. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
סלט פסטה עם פסטו, חצילים קלויים ועגבניות מיובשות. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

סלט פסטה עם פסטו, חצילים קלויים ועגבניות מיובשות

3 דירוגים
לדעתנו כוכבי הסלט הם דווקא הקטנים: צנוברים קלויים, זיתי טאסוס ושבבים דקיקים של פרמזן למתכון המלא
סלט‭ ‬פסטה‭ ‬עם‭ ‬זוקיני‭ ‬ושקדים‭ ‬פריכים מתוך הספר "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט. צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט
סלט‭ ‬פסטה‭ ‬עם‭ ‬זוקיני‭ ‬ושקדים‭ ‬פריכים מתוך הספר "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט. צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט

סלט‭ ‬פסטה‭ ‬עם‭ ‬זוקיני‭ ‬ושקדים‭ ‬פריכים

5 דירוגים
הקישואים‭ ‬החיים‭ ‬מוסיפים‭ ‬קראנצ'יות‭ ‬נפלאה‭ ‬והשקדים‭ ‬הקלויים‭ ‬פריכים‭ ‬וטעימים‭ למתכון המלא
סלט פסטה קר עם שרימפס, שאלוטס מוחמצים ואפונה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט פסטה קר עם שרימפס, שאלוטס מוחמצים ואפונה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סלט פסטה קר עם שרימפס, שאלוטס מוחמצים ואפונה

1 דירוגים
מניפולציה על רוטב האלי-אוליו האיטלקי. כאן אני מצנן את השמן, יוצר אמולסיה ומוסיף לסלט פסטה עם בירקות פריכים למתכון המלא