מדריך גו-מיו 2020: זאת מסעדת השנה של המדריך הצרפתי

אמש התקיים הטקס המסורתי של המדריך הצרפתי עם מסעדה חדשה בצמרת שזכתה בתואר מסעדת השנה

כל זוכי הטקס של מדריך גו-מיו 2020. צילום: אפי שמח
כל זוכי הטקס של מדריך גו-מיו 2020. צילום: אפי שמח
18 בנובמבר 2019

לאחר השקה סוערת ושנויה במחלוקת לפני כשנה של מדריך גו-מיו בישראל, התקיים אמש הטקס השני של המדריך, שהציג את הדירוג לשנת 2020 של המדריך הצרפתי היוקרתי. המדריך מעניק למסעדות אותן הוא מדרג ציון הנע בין 10-20 נקודות ובין 1-4 מצנפות לטובות שביניהן. לטובת הדירוג נבנה צוות של מבקרי מסעדות שהוכשר על ידי הצוות המקצועי של החברה. בהתאם לחוקים של 'גו-מיו', המבקרים הינם אנונימיים וארוחתם ממומנת במלואה על ידי המותג. בעוד שבשנה שעברה קולות רבים העבירו ביקורת על המדריך המנותק שהתעלם ממסעדות בולטות מסוימות והבליט אחרות, השנה נראה כי הלקחים הופנמו וכי הפעם התארים מתכתבים עם המתרחש בקולינריה המקומית.

את תואר שף השנה קיבל שף דוד ביטון ממסעדת לה רג'נס הירושלמית. מסעדת השנה היא אלנה של שף ברק אהרוני במלון הנורמן. השפית פטיסרי הטובה ביותר היא שחר פלג ממסעדת יפו תל אביב. מסעדת OPA של שפית שיראל ברגר הוכתרה כמסעדה הטבעונית/צמחונית הטובה ביותר. איגרא רמא של שף ענר בן רפאל-פורמן ותמיר מיכאלי היא מסעדת המטבח המקומי הטובה ביותר, הבטחת השנה הוא שף תומר טל (ג'ורג' אנד ג'ון במלון דריסקו), תפריט היין הטוב ביותר הוא של מסעדת הבסטה (עליו אמון הסומלייה אבירם כץ), בר האוכל הטוב ביותר הוא הקאב קם של שף יריב מלילי. את תואר האווירה הטובה ביותר קיבלה מסעדת יודל'ה בר בירושלים מקבוצת מחניודה, אוכל הרחוב ביותר הוא שווארמה אמיל בחיפה והשירות הטוב ביותר במסעדת בלו סקיי הכשרה של שף מאיר אדוני. עוד מסעדות שבלטו במדריך: OCD  של שף רז רהב שגרפה 16 נקודות (והייתה גם הזוכה של השנה שעברה), דיינינגס במלון נורמן גם היא עם 15 נקודות, מסעדת הסלון 14.5 נקודות, מסעדת משייה – 14.5 נקודות, מסעדת שילה של שף שרון כהן – 14.5 נקודות, מסעדת צפרה של שף אבי קונפורטי עם 14.5 נקודות, מסעדת אייבי של שף אסף דוקטור 14.5 נקודות, ביסטרו מיכאל במושב לימן  של שף מיכאל גרטופסקי קיבל 14.5 נקודות.

את המדריך המלא ניתן להשיג בחניות הספרים הנבחרות במחיר 88 שקלים.