האגדה מספרת על אדמונד מקלהני, בנקאי עשיר וחובב חריף מניו-אורלינס, שהתנסה בהתססת פלפלים חריפים. התוצאה הייתה כל כך מוצלחת, שעד מהרה החליט מקלהני לשווק את הרוטב תחת השם "טבסקו", על שם חבל הארץ במקסיקו ממנו נגיעו הפלפלים.
150 שנה עברו מאז, ובקבוקי הנפץ הקטנים של מקלהני לא מפסיקים לשגע את העולם: הטבסקו מככב על שולחנות ב-195 מדינות שונות – מהבית הלבן (ג'ורג' בוש האב טוען שאין מנה שהוא לא מוסיף לה טבסקו) וארמון בקינגהם, ועד לתחנת החלל האמריקאית.
אנחנו רגילים לראות אותו בעיקר בפיצריות, אבל כמעט אין מנה שלא נהנית מתוספת הטעמים החריפים המיוחדים כל כך הנוצרים בתהליך התסיסה, שפרטיו המדויקים הם הסוד השמור של משפחת מקלהני.
מגספצ'ו מרענן, דרך בלאדי מרי ועד מנות ביתיות כמו סלמון ושקשוקה – אספנו עבורכם את המנות שהולכות הכי טוב עם טבסקו.