מימונה

כללים לסידור שולחן החג

גרינפיס מקשטים את שולחן המימונה בשיבולים, עלים וגבעולים ירוקים, המסמלים את החיים ואת התחדשות הטבע אחרי החורף.

חמסה, חמסה מניחים צלחת ובה 5 פולי פול ירוק טריים, 5 תמרים,
חמש שיבולים ו-5 מטבעות.

דגים סמל לפריון ושגשוג. במרוקו היו מניחים אותם על השולחן, אבל
בישראל מוותרים עליהם ומקשטים בסמלי דג במקום.

רק מתוק! אסור שיהיה על שולחן המימונה מאכל חמוץ או מלוח – רק מתוק: מופלטה, שבקייה, יויו ושאר ממתקי המימונה המסורתיים.

מאכלי חלב בעיקר מיני פודינג ודייסות. בשביל האלג’יראים זו
הזדמנות להכין קוסקוס מתוק עם סוכר, צימוקים וענבים, שמגישים
עם יוגורט או רוויון.

פירות העונה במגשים גדולים ושופעים וגם פירות מיובשים.

זאבאן חלבונים מוקצפים עם המון-המון סוכר. מעין מרשמלו
סמיך ומתוק.

מתכון

זנגולה עירקית

מתכון

ע'רייבה

הכל
מתכונים
מסעדות
עסקאות
כתבות וטורים
ראו עוד