שורש העניין

מתכוני קולורבי

ספטמבר 2020

השורש הלבן במיטבו כשהוא טרי ומוצק ומשתלב נפלא חי בסלטים, באנטיפסטי, בתוספות, במרקים, עם בישול ובלי – שלל מתכונים עם הירק הבריא של החורף.

טורשי של מיכל וקסמן. צילום: שני בריל.
טורשי של מיכל וקסמן. צילום: שני בריל.

טורשי – ירקות חורף בכבישה מהירה

אפשר לעקוב אחר המתכון כלשונו, אפשר להוסיף או להפחית ירקות על פי טעמכם ואפשר להחליף חלק מהירקות בפלפל מתוק או בשומר. כך או כך, משך הכבישה קצר והתוצאה נעימה לכרסום למתכון המלא
צנוניות, לפת וקולרבי אפויים בחמאה של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
צנוניות, לפת וקולרבי אפויים בחמאה של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

צנוניות, לפת וקולרבי אפויים בחמאה

3 דירוגים
מכיוון שכל הירקות נראים אותו הדבר כל ביס יכול להפתיע: פעם תנגסו בצנונית חריפה ופעם בקולרבי מתקתק למתכון המלא
  • ירקות סתיו בגלייז לימון של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי
    ירקות סתיו בגלייז לימון של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי
  • ירקות סתיו בגלייז לימון של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי
    ירקות סתיו בגלייז לימון של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי

ירקות סתיו בגלייז לימון

3 דירוגים
מבחינתי זו יכולה להיות ארוחה שלמה בפני עצמה, אך היא נהדרת גם להגשה במרכז שולחן עמוס במטעמים נוספים למתכון המלא
קולורבי ציר לימון פרסי וסלסת בצלים של שף מושיקו גמליאלי. צילום: רן בירן
קולורבי ציר לימון פרסי וסלסת בצלים של שף מושיקו גמליאלי. צילום: רן בירן

קולרבי בציר לימון וסלסת בצל

מנה הדורשת לא מעט השקעה - אבל שווה את הטרחה. הקולרבי האפוי מבושל בציר לימון פרסי ומקבל ניחוח וחמיצות עדינה למתכון המלא

קולורבי צלוי בתנור על מלח עם גבינת עיזים

הטעם של הקולרבי הצלוי עמוק ואדמתי. קרם גבינת עיזים של צוריאל ישר מהקופסה מעשיר ומעדן אותו. כמה פשוט, ככה טעים למתכון המלא