גרגירי זהב

קוסקוס

משלבים קוסקוס בסלטים, כתוספות או מכינים אותו בעצמכם
אוגוסט 2019

בין אם אתם מכינים אותו מאפס או לא – אפשר לשלב אותו בסלטים, לשדך לצד תבשילים עתירי רוטב ואפילו להכין אותו בגרסה מתוקה.

5 כללים להכנת קוסקוס אינסטנט

  1. מוסיפים נוזל רותח מים, מרק או מיץ עגבניות. חייב להיות רותח, כדי לרכך את הגרגרים תוך 10 דקות.
  2. מתבלים את הנוזל כדי שהגרגרים יספגו טעם באופן אחיד, כדאי לתבל את הנוזל עצמו.
  3. אידוי משתמשים בכלי שאפשר לכסות או מכסים בניילון נצמד, כדי לתת לאדים לעשות את עבודתם נאמנה.
  4. מוסיפים מעט שומן שמן ארומטי או חמאה – העיקר שיהיה קצת שומן, שימנע מהגרגרים להפוך לגושים גדולים.
  5. מאווררים חשוב לאוורר את הגרגרים בעזרת מזלג מיד לאחר האידוי, כיוון שבהמשך זה יהיה הרבה יותר קשה.

"טנזייה" חגיגית - תבשיל מתקתק עשיר בפירות יבשים ובצל של שף צ'רלי פדידה. צילום: אפיק גבאי
"טנזייה" חגיגית - תבשיל מתקתק עשיר בפירות יבשים ובצל של שף צ'רלי פדידה. צילום: אפיק גבאי

טנזייה חגיגית – תבשיל מתקתק עשיר בפירות יבשים ובצל

2 דירוגים
טנזייה היא תבשיל מרוקאי מסורתי, מנה מתקתקה מלאה בפירות יבשים והפתעות נוספות. למתכון המלא
שוק טלה בבישול ארוך עם מנגולד, עשבי בר וקוסקוס בלאדי.  צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
שוק טלה בבישול ארוך עם מנגולד, עשבי בר וקוסקוס בלאדי. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

שוק טלה בבישול ארוך עם מנגולד, עשבי בר וקוסקוס בלאדי

1 דירוגים
כשעברתי לגליל התוודעתי לקוסקוס בלאדי (בערבית מָפְתוּל) – שעשוי מבורגול וקמח ומככב בתבשיל כבש בשם מוגרבייה למתכון המלא
קציצות ממולאות בפרחי כרובית ומבושלות בציר בקר וקינמון. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
קציצות ממולאות בפרחי כרובית ומבושלות בציר בקר וקינמון. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

קציצות ממולאות בפרחי כרובית ומבושלות בציר בקר וקינמון

הפתעה — בתוך הקציצה הוטמן פרח כרובית קטן, שתודות לגלגול עדין ומתחשב מצליח לשמור על אישיותו ומרקמו למתכון המלא